Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 16 de gener del 2012

Una jornada sobre els rius i els boscos de Catalunya obre els actes de celebració dels 15 anys del Projecte Rius

L'Associació Hàbitats inicia la celebració del quinzè aniversari del Projecte Rius amb la jornada "Catalunya terra de rius i boscos", que tindrà lloc el dissabte 28 de gener a l'Hotel Molí de la Torre a Bigues i Riells. La jornada començarà amb la presentació oficial dels actes del quinzè aniversari del Projecte Rius, que té com a lema "Catalunya terra de rius" i com a eix vertebrador l'exploració els aspectes culturals i socials dels ecosistemes fluvials. Durant l'any 2012 l'Associació Hàbitats té previst realitzar quinze actes al llarg de tot el territori de Catalunya que versaran sobre diferents temes, permetran descobrir les principals conques hidrogràfiques i faran protagonistes als voluntaris i voluntàries que han fet possible el desenvolupament del Projecte Rius al llarg d'aquest anys.
El primer acte de l'any 2012 té com a escenari la població de Bigues i Riells, a la conca del Besòs, on un conjunt de voluntaris i voluntàries del Projecte Rius impulsen, des de 2008, un projecte de custòdia del territori amb la col·laboració d'Associació Hàbitats. La jornada vesarà sobre la importància del bosc de ribera i dels ecosistemes forestals, així com la relació que s'ha establert al llarg de la història entre la mitologia i la natura. Josep Gordi realitzarà una conferència amb el títol "Els arbres mediterranis, cultura viva i llegat espiritual en el nostre territori" que completarà amb una visita dinamitzada amb la companyia d'Abel Camp sobre els arbres monumentals i la mitologia associada als espais fluvials a Riells del Fai. Els participants descobriran aspectes curiosos d'arbres com el plàtan de la Font de la Pineda o les històries sobre les dones d'aigua del Gorg de les Donzelles.

La jornada està oberta a la participació de tota la població i es desenvoluparà des de les 9:30 del matí a les 14:15 de la tarda i compta amb el suport d'Unnim Caixa Obra Social i l'Ajuntament de Bigues i Riells. A les 16:00 Associació Hàbitats realitzarà l'assemblea general 2012 de l'entitat, destinada als socis i sòcies.

 

Font: Projecte Rius

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook