Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 8 de juliol del 2010

La Generalitat modifica els estatuts de Gallecs per integrar al Consorci entitats vinculades al territori

El Govern de la Generalitat ha acordat la modificació dels estatuts del Consorci del Parc de l'Espai d'Interès Natural de Gallecs. Concretament modificarà l'article 8 dels estatuts, amb la finalitat d?incorporar dintre de l'estructura del Consorci un òrgan de participació, amb caràcter consultiu, per tal de donar cabuda en el sí del Consorci a les entitats vinculades al territori de Gallecs i vehicular, d'aquesta forma, la col·laboració i aportacions d'aquestes entitats. Des de l'Associació de Veïns de Gallecs esperen "que es consumi d'una vegada aquesta promesa que van fer l'alcalde de Mollet Josep Monràs i el Conseller Nadal al 2006"(President i vicepresident del Consorci).
El Consorci del Parc de l'espai d'interès natural de Gallecs està format per la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments de Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Palau Solità i Plegamans, Parets del Vallès, Lliçà de Vall i Montcada i Reixac; i és l'òrgan encarregat d'assumir la gestió, l'explotació, la protecció i la conservació dels seus terrenys.

Segons explica Pol Ansó de l'Associació de Veïns de Gallecs, "malgrat que els últims mesos entitats i també particulars ja hem començat a col·laborar amb el Consorci,  considerem aquest pas totalment lògic i necessari i ens permetrà relacionar-nos també amb els ajuntaments i conselleries que fins al moment s'han mostrat molt opacs i desconeixedors de les problemàtiques. Com ja hem pogut comprovar en diverses ocasions, el nostre coneixement de Gallecs i del què hi succeeix és molt més exacte del què les administracions tenen i, interpretem aquest pas com el reconeixement d'aquest error per la seva part i un intent d'esmenar-lo."

Gallecs el conformen 774 hectàrees d'un alt interès natural i agrícola que compleix, a més, la funció de separador entre els àmbits urbanitzats de la riera de Caldes i el Tenes, així com de connector natural entre els espais de la serralada litoral (Cingles del Bertí, el Farell) i la serralada litoral (serra de Marina, Cèllecs). Des del punt de vista dels valors paisatgístics, Gallecs és un dels pocs exemples de plana vallesana que s'ha mantingut lliure d'urbanització.  

 

 


Article: MónSOStenible
Font: Govern de la Generalitat

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook