Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 4 d'agost del 2019

La Fiscalia arxiva la petició d'acusació a Josep Pàmies i Enric Cerqueda per un delicte contra la salut pública

La Fiscalia de Lleida ha arxivat l'acusació contra Josep Pàmies, Enric Cerqueda i l'Associació Dolça Revolució, arran de la denuncia presentada pel Ministeri de Sanitat per la venta a Internet de clorit de sodi, també conegut com a MMS i retirat del mercat per l'Agència Espanyola del Medicament des del 2010, com a remei per a l'autisme i d'altres patologies. El ministerio conclou que no s'ha pogut acreditar que els encausats hagin comès un delicte contra la salut pública.
 -  -  <br />  <br />  

Des de Dolça Revolució, que sempre han defensat la seva actuació amparant-se en la llibertat d'expressió, celebren la decisió de la Fiscalia, i reiteren que, a banda d'exercir el dret de la llibertat d'expressió, també han exercit el deure cívic de traslladar a la ciutadania altres opcions per a les cures de salut, independentment que aquests remeis estiguin autoritzats o no

Per Pàmies, l'arxivament de la investigació en relació a l'MMS, oberta per la Fiscalia a petició de la ministra de Sanitat contra ell, Enric Cerqueda i Dolça Revolució, desmunta les acusacions de la ministra Carcedo. Per això, Josep Pàmies i Enric Cerqueda, agraeixen a les persones que han confiat en la seva actitud de resistència, i ha emès el següent comunicat:

Comunicat emès per Josep Pàmies, i Enric Cerqueda

"En data 26 de Juliol de 2019, s'ha rebut Decret de la Fiscalia (de 19 de juliol) pel qual s'acorda l'arxiu de les actuacions d'investigació de Josep Pàmies, Enric Cerqueda i l'Associació dolça Revolució, en relació a l'MMS promogudes per la Sra. Carcedo, ministra de Sanitat. En aquestes diligències de Fiscalia, s'ha investigat d'una manera manifesta, la vida privada i activitats realitzades, el que constitueix un abús, no només per la naturalesa prospectiva de les investigacions sinó per la falta d'audiència i participació dels interessats.

Des de la denúncia pública de la ministra, en la seva presa de possessió del càrrec a l'octubre de 2018 fins a la data, s'han succeït manifestacions calumnioses i injurioses des dels mitjans de comunicació amb filtració interessada d'aquestes investigacions policials i de fiscalia i han suposat un evident menyscapte personal, professional i social per als investigats.

La Fiscalia conclou que no ha quedat acreditat cap comportament il·lícit reprotxable als investigats i "No consten dades objectives que permetin acreditar que els investigats mitjancen o comercialitzin amb el medicament que va donar lloc a les presents diligències" i "No pot considerar-se acreditat el delicte objecte de les actuacions, amb les necessàries i mínimes garanties de certesa i seguretat exigibles en un procés penal, per una acusació degudament fundada ".

Hem exercit el nostre dret a la llibertat d'expressió i el deure cívic de traslladar a la ciutadania altres opcions per a les cures de salut de pacients amb diverses malalties, independentment que estiguin ja autoritzades o no. Correspon a les autoritats investigar si el MMS pot ser un tractament vàlid o no. El que no és acceptable en un Estat de Dret, és que una ministra menteixi i abusi capritxosament de la seva posició per assetjar als ciutadans amb els quals no simpatitza. L'MMS és una substància àmpliament utilitzada en tot el món que no ocasiona grans problemes i que sí que ofereix importants avantatges terapèutiques, i el Ministeri no només no investiga el possible ús beneficiós per als pacients que el poden utilitzar sinó que crea alarma i escarni públic de seus consumidors, emet alertes infundades i sosté expedients buits de tot contingut. Des de l'AEMPS (Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris), no han fet ni una sola comprovació sobre l'eficàcia o el perill del MMS, ni han constatat que hi hagi perjudicat algun per aquesta substància, el que constitueix un exercici abusiu de poder, contrari als interessos generals i el benestar dels ciutadans.·
El comunicat de Pàmies i Cerqueda continua dient que "la ministra ha mentit quan va dir que havia presentat denúncia davant la Fiscalia, quan quan va dir que tenia un informe que acreditava 20.000 morts per l'ús de pseudoterapias que anava a portar a Brussel·les i que el mateix Ministeri ha desmentit oficialment en dues ocasions, quan ha mantingut l'alerta de l'AEMPS sabent que era un expedient buit, quan ha presentat una llista de teràpies i una avaluació falsa de les mateixes.

El comunicat lamenta les actuacions de la ministra que han impedit i dificultat mitjançant assetjament a uns ciutadans el legítim gaudi dels seus drets de llibertat d'expressió i informació en un exercici personalíssim del poder. I conclou dient que "l'assetjament a les teràpies tradicionals i els que les defensen no és, per molt que insisteixin, una acció en defensa dels interessos generals i dels ciutadans, sinó una estratègia organitzada per transformar un sistema nacional de salut en un règim totalitari de sanitat on el pacient no tingui cap opció ni alternativa i on el gran negoci sigui un càrtel de polítics i indústria. I que els afectats per aquesta investigació, no abandonaran "l'esforç per defensar els drets dels pacients i consumidors per sobre dels interessos econòmics dels polítics i la indústria, sense renunciar a les accions legals que correspongui contra la ministra pel seu comportament abusiu i els perjudicis causats amb les acusacions infundades que ha fet".

Recordem que el Ministeri va interposar la causa contra Pàmies i el seu soci de Dolça Revolució després que CEPAMA, Comité per a la Promoció i el Suport de la Dona Autista, presenté a 136.000 signatures dient que "el llexiu no cura l'autisme" i exigiís actuar contra la difussió de pseudociències que posen en risc la salut de les persones que pateixen aquest transtorn. 

Per la seva banda, el passat10 de febrer, la ciutat de Balaguer acollia un acte de suport a Jospe Pàmies, amb la presèncias de la monja farmaceútica Teresa Forcades, el doctor en Biologia i Ciències Ambientals Martí Boada i l'expresident d'Unió de Pagesos, Pep Riera. Un acte al que van acudir centenars de persones.

Tanmateix, des de Dolça Revolució, i en resposta a les diverses sancions imposades pel departament de Salut de la Generalitat a Pàmies per promocionar productes productes pseudocientífics com a remeis per a tractar diverses enfermetats, el passat 11 de juny, un grup de persones acompanyaven a Pàmies en l'entrega de més de 186000 signatures davant el departament de Salut per reclamar la llibertat d'elecció de les teràpies.

Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

El passat 10 de febrer, la ciutat de Balaguer acollia un acte de suport a Jospe Pàmies, amb la presència de la monja farmaceútica Teresa Forcades, el doctor en Biologia i Ciències Ambientals Martí Boada i l'expresident d'Unió de Pagesos, Pep Riera. Un acte al que van acudir centenars de persones. Josep Pàmies reivindica el El passat 10 de febrer, la ciutat de Balaguer acollia un acte de suport a Jospe Pàmies, amb la presència de la monja farmaceútica Teresa Forcades, el doctor en Biologia i Ciències Ambientals Martí Boada i l'expresident d'Unió de Pagesos, Pep Riera. Un acte al que van acudir centenars de persones. Josep Pàmies reivindica el "dret a la llibertat d'expressió com a base d'un estat de dret", des que el departament de Salut li va imposar una sanció de 600.001 euros per haver organitzar una conferència a Balaguer el passat 14 d'octubre en la qual s'exposava la "cura" de l'autisme amb clorit de sodi, una substància prohibida amb finalitat mèdica. Segons Salut, Pàmies promocionava el producte MMS, declarat medicament il·legal i prohibit des del 2010 per l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris. Des d'aleshores Pàmies i el moviement La Dolça Revolució demana el suport tant de la ciutadania com de persones científiques acreditades com són les que el van acompanyar en aquest acte a Balaguer. Des de Dolça Revolució, i en resposta a les diverses sancions imposades pel departament de Salut de la Generalitat a Pàmies per promocionar productes productes pseudocientífics com a remeis per a tractar diverses enfermetats, el passat 11 de juny, un grup de persones acompanyaven a Pàmies en l'entrega de més de 186000 signatures davant el departament de Salut per reclamar la llibertat d'elecció de les teràpies. Des de Dolça Revolució, i en resposta a les diverses sancions imposades pel departament de Salut de la Generalitat a Pàmies per promocionar productes productes pseudocientífics com a remeis per a tractar diverses enfermetats, el passat 11 de juny, un grup de persones acompanyaven a Pàmies en l'entrega de més de 186000 signatures davant el departament de Salut per reclamar la llibertat d'elecció de les teràpies.

Enllaços

Sabers populars i llibertat d'expressió aplega 700 persones a Balaguer en suport a Josep Pàmies: Crònica de l'acte del 10 de febrer del 2019

Informació relacionada

Diumenge, 10 de febrer del 2019
SABERS POPULARS I LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ - 11 h -Teatre Municipal- BALAGUER (LLeida)
Dijous, 22 de juliol del 2010
Quantes plantes, quants animals, quantes cultures s'estan perdent i sembla que no hi donem importància