Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 2 de febrer del 2019

La Fira de la Candelera de Molins de Rei, una de les més antigues de Catalunya

Hi ha molta gent que coneix Molins de Rei gràcies a la Candelera i a les seves activitats associades. Una fira que va començar fa 168 anys com un espai de venda de planter Aquest any, per exemple, Molins de Rei també ha obtingut un reconeixement important per la gastronomia, atès que la coradella va ser escollida pels lectors d?una revista especialitzada com el plat favorit dels catalans.
La coradella és un plat associat indiscutiblement a la Candelera. És el que menjaven els traginers per aguantar les llargues jornades dels primers anys i és el plat amb què avui els restaurants competeixen per recuperar i reinventar per promocionar-se. Possiblement aquest sigui el millor exemple de com la tradició i la innovació es donen de la mà al voltant d'un esdeveniment, laFira de la Candelera, que durant aquest primer cap de setmana de febrer, converteix Molins de Rei, municipi de 20000 habitants, en un punt d'atracció que atreu 300000 visitants.

 -  -  <br />  <br />  
L'agricultura és el fil conductor i l'origen d'aquesta festa que s'ha mantingut al llarg dels anys, i alhora ha anat incorporant diferents canvis i novetats, i ha sabut combinar tradició i modernitat, que són els dos elements que caracteritzen aquest esdeveniment firal.

Festa tradicional d'interès nacional
Declarada festa tradicional d'interès nacional pel govern de la Generalitat el desembre del 2002, la Fira dee la Candelera és, d'una banda l'exponent d'un bon nombre de sectors que abracen aspectes molt diversos de l'economia: planter i jardineria, maquinària agrícola i de jardineria, cavalls i bestiar, vins, alimentació, comercial i industrial, de l'automòbil, brocanters i col·leccionisme, artesania i encants, ecologia, arts; i, d'altra, és el marc on es desenvolupen diferents activitats socioculturals i lúdicofestives: el pregó amb què s'inicia l'esdeveniment, les jornades agràries, el típic esmorzar de traginers, els concursos, les exposicions, els concerts, els espectacles teatrals, les presentacions de llibres, els castellers, les ballades de gegants, la botifarrada popular, activitats relacionades amb el mon del motor, etc.;

Un dels trets més característics de la Fira de la Candelera és el seu poder de seducció. La majoria de persones que per primer cop visiten la Fira acostumen a repetir en edicions posteriors. I totes es tornen a enamorar d'aquest autèntic espectacle a l'aire lliure que durant tres dies inunda els carrers i les places de Molins de Rei de tot tipus d'experiències, activitats i productes
Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook