Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 26 de juny del 2018

La fi de les canyetes de plàstic

Tots els establiments McDonalds de Gran Bretanya i Irlanda substituiran les canyetes de plàstic d'un sol ús per adaptar-se a la nova legislació britànica. Més a prop, a Catalunya, han sorgit noves empreses com Sorbos, de Montornès del Vallès, que fabrica canyetes comestibles per lluitar contra la contaminació que destrueix el nostre planeta.

Després de les imatges sobre el mar de plàstic, les muntanyes interminables de plàstic, balenes ofegades pel plàstic, tortugues enredades en plàstic... el debat sobre els residus està a l’ordre del dia, i algunes multinacionals ja han començat a prendre partit. 

1,8 milions de canyetes de plàstic al dia només als McDonald's del Regne Unit
McDonald's, per exemple, ha decidit substituir totes les canyetes de plàstic per unes de paper a partir d’aquest setembre, a tots els establiments d’Irlanda i el Regne Unit. Això comportarà la reducció d’1,8 milions de canyetes de plàstic al dia. 

La cadena de menjar ràpid nord-americana s’adapta d’aquesta manera a la dura política contra el plàstic que ha començat a aplicar el govern britànic, com a resultat de la reacció social en la lluita contra el plàstic, que ha involucrat fins i tot a la reina Elisabet II. Un dels portaveus de McDonald’s deia fa uns dies a la BBC que “els nostres clients ens han dit que volen veure un canvi en les canyetes”, com a reflex de l’ampli debat públic que s’ha generat als carrers.

El passat mes d’abril el govern britànic proposava prohibir les canyetes de plàstic i els bastonets de cotó arreu del país. En aquest sentit, la Unió Europea estudia una nova directiva per prohibir a tot Europa tant les canyetes i els bastonets, com els gots i els plats de plàstic d’un sol ús. 

A Catalunya també hi ha iniciatives per reduir l’ús de les canyetes de plàstic

Víctor Manuel Sánchez és un jove emprenedor, fundador de l’empresa Sorbos, que es dedica a la fabricació de canyetes comestibles per reduir el plàstic d’un sol ús. Amb només un any de vida, l’empresa ja ha distribuït 2,5 milions de canyetes arreu de l’estat.

Article: MónSOStenible / M.S.
Font: McDonalds / Sorbos

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook