Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 16 de juny del 2017

La desertització, una conseqüència del canvi climàtic

Cada 17 de juny es commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Desertificació i la Sequera, una celebració promoguda per les Nacions Unides i establerta per la seva Assemblea General el desembre de 1994., L'objectiu d'aquesta diada és posar en acció mecanismes per a combatre la degradació dels sòls i les seves conseqüències, i fomentar la consciència . En motiu d'aquest dia, Greenpeace recorda que España és el país més àrid d'Europa i que si no es prenen mesures, la superficie deserttitzada continuarà creixent.
A desertització és un  procés de degradació que suposa la perdua de sòl fèrtil i la incapacitat dels ecosistemes de complir amb la seva funció reguladora.
Enguany la celebració del Dia Mundial de la Desertització i la Sequera arriba  a casa nostra en un context  d'una onada de calor que anticipa un estiu extremadament càlid i calorós. 

 -  -  <br />  <br />  

Els països que més pateixen episodis de sequera i desertització són els del continent africà. Sudan, podria ser el primer país de patir lla desertització com a conseqüències  del canvi climàtic. En menys de 100 anys, Sudan, on hi viuen 40 milions de persones, podria convertir-se en un desert inhabitable
Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

taringa
Autoria: taringa

Informació relacionada