Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 8 de febrer del 2019

La convenció d'alcaldes.eu es celebra al Papiol coincidint amb la primera edició de la Fira de la Mobilitat Sostenible de Catalunya

Després de més de 10 anys realitzant feina de difusió i promoció del municipalisme català, i seguint la línia de treball iniciada el 2017 a Girona, alcaldes.eu ha celebrat una nova edició de la seva Convenció d'Alcaldes i Alcaldesses de Catalunya al Papiol centrada en temes de mobilitat, sostenibilitat i accessibilitat, com a qüestions ineludibles dins de l'agenda municipalista. La convenció alcaldes.eu ha coincidit amb l'arrencada de la primera edició de la Fira de la Mobilitat Sostenible que es celebra aquest cap de setmana al Papiol.
La jornada, celebrada aquest divendres 8 de febrer, ha tingut dues vessants: la lectiva, que s'ha concretat en ponències, tallers i sessions protagonitzades per persones expertes i adreçades a l'aprofundiment tècnic i sociològic dels diversos aspectes de mobilitat, sostenibilitat i accessibilitat; i la vessant.més relacional, d'oferir espais de trobada i diàleg entre els electes presents. Així, tècnics, acadèmics, alcaldes i alcaldesses, tant de pobles petits com de grans capitals han compartit amb els assistents les seves millors pràctiques, coneixements i recomanacions.

La Convenció d'Alcaldes ha servit com a arrencada de la I Fira de la Mobilitat Sostenible de Catalunya, que es celebra fins diumenge al Papiol

Els tres àmbits temàtics de la convenció
Mobilitat: En un model econòmic i social fonamentat en l'intercanvi de mercaderies, serveis i persones, quins problemes tenen (i quines solucions troben) els municipis a l'hora de fer que els ciutadans arribin sans i estalvis a les seves destinacions, sigui a l'hora de treballar, a la de gaudir del lleure o a la de descansar? Quines solucions, quines tendències, quines metodologies podem oferir?

Sostenibilitat: A la vegada, cal buscar models de mobilitat que siguin sostenibles des del punt de vista ambiental, social i econòmic. De quina manera se les enginyen els municipis per fer-ho possible? Quins aspectes cal considerar en el present i el futur?

Accessibilitat: I, més enllà del transport físic de persones i mercaderies dins dels municipis o entre ells, quines alternatives ens ofereix el sistema actual per fer que les persones accedeixin als recursos, serveis i activitats que necessiten per viure i desenvolupar-se?

La Convenció d'Alcaldes.eu ha reunit les perspectives del Govern de la Generalitat, l'àmbit europeu, grans municipis catalans, associacions municipalistes, entitats supramunicipals (autoritats metropolitanes), Diputacions i consells comarcals, alcaldes i alcaldesses, àmbit acadèmic, tècnics, i àmbits empresarials i emprenedors

Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

Informació relacionada