Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 7 d'agost del 2019

La Comissió Europea atorga finançament a vint ciutats europees per dur-hi a terme projectes innovadors en l'àmbit del medi ambient, digital, de la seguretat, i la inclusió social

Concretament, El Pireu, a Grècia, Tampere, a Finlàndia, i Torí, a Itàlia, rebran subvencions per dur a terme projectes que protegeixin i redueixin la vulnerabilitat dels espais públics d'acord amb el pla d'acció del 2017 en el marc de la unió de la seguretat. A més, la UE també finançarà a d'altres disset ciutats solucions innovadores en matèria de transició digital, ús responsable del sòl urbà i lluita contra la pobresa. Aquests projectes han estat presentats per diverses ciutats en el marc de la quarta convocatòria de propostes de la iniciativa europea anomenada «accions urbanes innovadores», la responsable de la qual és la nova regió administrativa del nord de França Hauts-de-France.
«Ningú està més ben preparat per dissenyar solucions transformadores de les zones urbanes que les ciutats mateixes. Vet aquí el motiu pel qual la Comissió ha decidir d'atorgar finançament europeu directament a les ciutats per tal que elles mateixes puguin dur a terme idees que en facin llocs excepcionals per viure-hi, treballar-hi i innovar», ha declarat avui el comissari de Política Europea de Veïnatge i responsable també de la Política Regional, Johannes Hahn. «Els nostres espais públics han estat objecte d'atacs terroristes perquè són considerats objectius tous i fàcils. El finançament europeu i l'intercanvi de coneixements poden garantir-ne la seguretat amb nous dissenys i fer que les nostres ciutats continuïn sent el centre de la vida pública europea. Les subvencions que atorguem avui representen un avenç en aquesta direcció concreta», hi ha afegit el comissari europeu de Migració, Afers d'Interior i Ciutadania, Dimitris Avramopoulos.

«Amb aquesta nova convocatòria de projectes de la iniciativa europea anomenada «accions urbanes innovadores» continuem ajudant les ciutats i les administracions locals a protegir els espais públics sense modificar-ne el seu caràcter obert. Aquest suport forma part del nostre objectiu per assolir una unió de la seguretat genuïna i eficaç que aplegui tota mena d'actors a tots els nivells millori la nostra resiliència», hi ha afegit també avui el comissari responsable de la Unió de la Seguretat, Julian King.


Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook