Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 28 de març del 2014

La comissària europea d'Acció Pel Clima, Connie Hedegaard, debat a Barcelona sobre els reptes ambientals del futur

Durant el debat, seguit per un auditori ple d'experts en medi ambient i canvi climàtic, la comissària Hedegaard ha mostrat el seu interès pels projectes i experiències catalanes que pretenen fomentar la riquesa i crear oportunitats a través de la lluita contra el canvi climàtic: "la UE serà capaç de ser més competitiva si lidera l'acció pel clima", ha afirmat. La comissària ha subratllat el paper de la UE a l'hora de posar-se al capdavant en la lluita contra el canvi climàtic: 'No hi ha cap altra regió al món que s'hagi fixat uns objectius tan ambiciosos com els que Europa s'ha fixat pel 2030'. Hedegaard també ha recordat que el canvi climàtic ha d'ocupar un lloc central tant a l'hora de definir les polítiques com en els pressupostos públics i ha dement als polítics que pensin a llarg termini i que es fixin estratègies globals per lluitar contra el canvi climàtic.
La comissària europea d'Acció pel Clima, Connie Hedegaard, ha estat aquest divendres a Barcelona on ha participat en la taula rodona sobre economia sostenible al recinte modernista de Sant Pau, organitzada pel Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat (CADS) Sota el títol 'Quin camí cal seguir per avançar vers una economia sostenible?', la taula rodona ha comptat amb experts internacionals d'alt nivell. Hedegaard ha debatut durant una hora i mitja amb el secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep-Enric Llebot; l'expresident del World Business Council for Sustainable Development i membre del CADS, Björn Stigson; i la directora de l'Environmental Policy Research Centre (Freie Universität Berlin) i presidenta de la xarxa European Environment and Sustainable Development Advisory Councils (EEAC), Miranda Schreurs.

Després del debat, la comissària s'ha reunit amb una vintena d'alumnes de secundària de diferents instituts de Catalunya per respondre els seus dubtes i inquietuds sobre com afrontar els reptes del futur i fomentar la sostenibilitat del planeta. La conversa, que ha comptat amb la moderació del meteoròleg i presentador Tomàs Molina, ha permès a la Comissària explicar als joves catalans la necessitat de comptar amb una ciutadania que traslladi les seves preocupacions ambientals als polítics pertinents i que els faci responsables dels reptes de futur en aquesta matèria.

Article: MónSOStenible
Font: UE

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook