Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 31 d'agost del 2018

Europa vota eliminar el canvi horari i mantenir sempre l'horari d'estiu

La majoria de persones participants a l'enquesta realitzada aquest estiu per la Unió Europea, volen eliminar el canvi horari. La consulta pública sobre l'horari d'estiu ha rebut 4,6 milions de respostes, la majoria de la ciutadania alemana, i es va poder respndre on line entre el 4 de juliol i el 16 d'agost..
Segons ha avançat el diari aleman Westfalenpost, més del 80% de les persones participants a l'enquesta sobre el canvi horari que ha fet durant aquest estiu la Unió Europea, volen eliminar el canvi horari. La consulta pública sobre l'horari d'estiu, que ha rebut 4,6 milions de respostes (la majoria de la ciutadania alemanaya) es va fer a petició de Finladia que va impulsart la proposta amb el suport d'altres paisos nòrdics com Alemania, Bélgica, Francia, Holanda o Suecia, i, en canvi, es produeixen efectes negatius en la ciutadania.

 -  -  <br />  <br />

L'enquesta d'aquest estiu ha arribat després que el passat mes de febrer el Parlament Europeu demanés una revisió de la directiva del canvi horari amb 384 votos a favor, 153 en contra i 12 abstencions.  El motiu: posar en qüestió els arguments del canvi, és a dir, el major aprofitament de la llum solar per estolviar energia.

El promotor del canvi horari a Catalunya, Fabian Moedano, celebra el resultat de l'enquesta a favor de la supressió del canvi horari i del maneteniment de l'horari d'estiu i afirma que un cop la Unió Europea trasladi el resultat de l'enquesta al Parlament Europeu, l'aplicació d'aquesta decisisó serà ràpida. En canvi, el director de la representació a Barcelona de la Unió Europea, Ferran Tarradellas, diu que l'aplicació d'aquesta decissió requereix tot un tramit que triga el seu temps. En qualsevol cas, ara cada país haurà de decidir amb quin dels horaris es queda tot l'any: si amb el de l'hivern o el de l'estiu. En aquest sentit, el president del govern espanyol Pedro Sanchez, ha explicat que aquesta és una decisssió important i que requereix un temps de reflexió, i ha anunciat la creació d'una comissió d'experts que estudiï i analitzi quin dels horaris serà el millor a l'hora de mantenir un mateix horari tot l'any.

De moment, però, aquest proper octubre es farà el canvi horari com cada any, tot i que podria ser la darrera vegada que es fes aquest canvi

Recordem que el primer canvi horari es va fer l'any 1974 amb l'avançament de l'hora tot i que la UE no va implantar aquest canvi de manera oficial fins el 2001. El 2015 un estudi va qüestionar els arguments del canvi posant de manifest que l'estalvi energètic i elèctric és relativament petit. A l'Estat Espanyol, l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia, l'IDAE indica que l'estalvi pot representar uns 300 milions d'euros, és a dir, el 5% del consum elèctric.. 
Article: MónSOStenible
Font: UE, Europa Press. Westfalenpost

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook