Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 10 de desembre del 2014

Jornada pionera sobre les oportunitats de negoci de la moto elèctrica a Catalunya

En una iniciativa pionera a Catalunya, l'associació de Municipis de l'Eix la Riera de Caldes impulsa una jornada sobre les oportunitats de negoci de la moto elèctrica a Catalunya. L'objectiu dels organitzadors és clar: volen conèixer quina és la situació actual i els reptes de futur del sector, així com saber quin paper pot jugar l'Administració pública per tal de crear una xarxa econòmica de suport als fabricants, distribuïdors i usuaris d'aquests vehicles de mobilitat sostenible.
 -  -  <br />  <br />

La biblioteca Josep Jardí (passatge del Mas de Granollacs, s/n) de Santa Perpètua de Mogoda acull aquest dijous 11 de desembre  dues taules rodones amb els principals fabricants catalansi filials estrangeresde motocicletes elèctriques. La primera, Polítiques públiques de foment de la moto elèctrica, tindrà com a ponents  Josep Plà, de Clúster de la Moto, Damià Martín, de Cooltra, César Rojo, de KTM, Francesc Barriendos, de Moto Republic (Alfer) i Carlos Sotelo d'Scutum.. I la segona, Fabricants catalans de motos elèctriques. Estat de la qüestió, estarà moderada per  Agustí Chico, de la Fundació ASCAMM de Cerdanyola del Vallès, i comptarà amb la participació de Daniel Oliver de Bultaco, Xavier Zapata de Gas Gas Motos, Òscar García de Mecatecno i Josep Bolart de Torrot. La Jornada també inclou un cafè networking per tal que els assistents puguin intercanviar contactes, impressions i coneixements sobre el sector de la moto elèctrica.

Actualment, al mercat hi ha diferents models de scooters i motocicletes elèctriques, tant de fabricants catalans com de fora. Una deles característiques principals d'aquests vehicles és que el seu motor utilitza com a font d'energia l'electricitat, amb el que no emeten CO2 a l'atmosfera ni contaminació acústica. Tenen pràcticament les mateixes prestacions que una moto de benzina, peròles seves bateries es poden recarregar en un endoll de 220 volts i el seu consum pot arribar a ser un 80% més barat que el preu de la benzina.

L'Associacióde Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes, està integrada pels ajuntaments de La Llagosta, Caldes de Montbui, Palau Solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat, i  impulsa diversos programes de suport a les empreses d'aquest territori per millorar la seva competitivitat, l'eficiència energètica i logística i, alhora, facilitar la seva internacionalització i potenciarla connectivitat de veu i dades. La logísticai la fabricació de components automobilístics i de motocicletessón dossectorsestratègicsper a aquesta gran zona industrial propera a Barcelona. De fet, en aquest espai hi conflueixen quatre municipis del Vallès Occidental i dos de l'Oriental, on hi viuen 93.000persones, hi ha 32 polígons industrials ambmés de3.000 empreses, es concentren 400 iniciatives d'alta activitat tecnològica i s'han generat més de 37.000llocs de treballassalariats, dels quals el 44% són industrials
Des de l'octubre de l'any passat, Santa Perpètua de Mogoda acull el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE), un centre pioner a Catalunya, dissenyat per donar serveis en les tecnologies del vehicle elèctric lleuger. S'hi ofereixen recursos de suport al teixit empresarial del territori per a la promoció de noves línies de negoci basades en el sector del vehicleelèctric.
Article: MónSOStenible
Font: Ass. Eix Riera de Caldes

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook