Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 17 d'octubre del 2018

Tres línies de bus regular cap els parcs del Montseny i Sant Llorenç del Munt

Aquest mes d'octubre ha entrat en funcionament el servei regular d'autobusos fins als parcs naturals de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Tres línies d'autobús públic, dues des de l'estació de Renfe de Sant Celoni fins al Parc Natural del Montseny, i una des de l'estació d'autobusos de Terrassa fins al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Les noves línies estaran actives tots els caps de setmana i festius de l'any, i tenen un sistema de bitllets senzills vàlids per a tot el dia, integrats en el sistema tarifari de l'ATM de Barcelona. Això facilita el transbordament de tren i bus i fa accessible els parcs del Montseny en transport públic.
Al Parc Natural del Montseny, la tardor de l’any passat es va fer una prova pilot de transport amb bus per accedir fins a Santa Fe des de Sant Celoni, amb molt bona acceptació per part dels usuaris. La prova va permetre constatar la bona resposta dels visitants en utilitzar el servei de transport públic per accedir a la vall de Santa Fe, un dels espais més freqüentats del Parc Natural del Montseny. Després de la prova pilot, els resultats van corroborar la demanada existent de transport públic fins al Parc i també la necessitat de diversificar l’oferta de transport fins a dos dels punts d’interès del Parc.

Divendres es va completar l'acció amb l'entrada en funcionament de les tres línies d'autobús regulars, en funcionament els caps de setmana i festius, els dies amb més afluència de visitants i usuaris. Al Parc Natural del Montseny, s’ofereixen dues línies de bus des de l’estació de Rodalies de Sant Celoni, una fins a Santa Fe i l’altra fins a Fontmartina, amb una freqüència de nou expedicions diàries d’anada i tornada als dos destins fins al 4 de novembre, que es reduiran a cinc diaris fins al mes de maig. El primer autobús sortirà de l’estació de Sant Celoni a les 8.10 h del matí i el darrer de tornada sortirà de Santa Fe i Fontmartina serà a les 17.25 h. A l’estiu, la darrera sortida des dels dos punts del Parc s’amplia fins a les 19 h. 
’autobús del Parc Natural de Sant Llorenç tindrà una freqüència de set serveis diaris en cada sentit fins al Coll d’Estenalles, tres dels quals arribaran fins a Talamanca i Mura. El primer autobús sortirà de l’estació de Terrassa a les 8.30 h del matí i la darrera sortida des de Talamanca i Coll d’Estenalles a les 17.30 h. 

També al Parc Natural de Sant Llorenç, ha disposat d’un servei de bus per accedir a Coll d’Estenalles des de Terrassa, com a proposta per reduir el nombre de vehicles particulars que accedeixen al Parc, però sense ser una línia de servei amb freqüències diverses i regulars al llarg de la jornada. Ara, el nou servei fa funcions de llançadora entre les 8.30 h del matí i les 18.50 h de la tarda, amb parades de connexió amb altres serveis de transport públic des de Terrassa.

Article: MónSOStenible
Font: Diputació de Barcelona

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook