Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 8 de novembre del 2019

El ministre italià Lorenzo Fioramonti assegura que Itàlia serà el primer país del món on s'estudiarà el canvi climàtic com una assignatura obligatoria

D'aquesta manera, el ministre d'Educació italià, Lorenzo Fioramonti, anunciava a la comissió mixta de cultura de la cambra i el senat italià que l'educació ambiental deixarà de ser una assignatura optativa com fins ara a Itàlia per passar a ser una assignatura obligatòria a partir del curs vinent. D'aquesta manera, Itàlia es convertirà en el primer país del món on l'estudi del canvi climàtic i el desenvolupament sostenible serà obligatori

La mesura que promou Fioramonti s'implantarà a primària, i a secundària es treballaran el ODS, els 17 objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU

El diari italià la Repubblica recollia, el passat 5 de novembre, l'anunci fet pel ministre d'Educació italià durant la visita  a la comissió mixta de cultura de la cambra i el senat, de introduir en el currículum escolar la crisi climàtica i el desenvolupament sostenible com una assisgnatura obligatòria.  "L'any que ve, Itàlia serà el primer país del món on l'estudi del canvi climàtic i el desenvolupament sostenible serà obligatori", va dir Lorenzo Fioramonti en una vista en la que també es va parlar dels pressupostos i de la història entre d'altres temes.

Actualment, l'educació ambiental és una assignatura optativa a les escoles italianes. Segons la Repubblica, Fioramonti ha assegurat que a partir del proper mes de setembre "totes les escoles dedicaran 33 hores a l'any, aproximadament una hora a la setmana, a qüestions relacionades amb el canvi climàtic", i que  "moltes assignatures tradicionals, com ara geografia, matemàtiques i física, seran estudiades en una nova perspectiva lligada al desenvolupament sostenible". Com a ministre d'Educació, Fioramonti va explicar que "tot el ministeri està canviant perquè la sostenibilitat i el clima estiguin al centre del model educatiu". 

Perfil de Fioramonti
Lorenzo Fioramonti, que te la pàgina web https://lorenzofioramonti.org, és catedràtic d'economia política a la Universitat de Pretòria (Sud-àfrica), on ha dirigit el Centre d'Estudi de la Innovació en la Governança i ha estat el cap de projectes adjunt de la iniciativa Future Africa. També ha estat professor extraordinari a l'Escola de Lideratge Públic de la Universitat de Stellenbosch, Senior Fellow al Centre d'Inversions Socials de la Universitat de Heidelberg i a l'Hertie School of Governance (Alemanya) i Associate Fellow a la Universitat de les Nacions Unides.

En l'àmbit polític és diputat al Parlament italià des del març del 2019, i des del setembre encapçala la cartera d'Educació com a ministre d'Educació, Universitat i Investigació de la República Italiana, en el Segundo Govierno Conte.

El passat mes de setembre, Fioramonti animava als estudiants italians a participar dels moviments juvenils pel clima, i a les mobilitzacions i vagues pel clima promogudes per Fridays For Future.
 

Article: MónSOStenible
Font: Diverses fonts

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook