Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 28 de març del 2018

Incendi a l'empresa química Renolit Ibèrica de Sant Celoni

Els fets han tingut lloc a dos quarts d'una del migdia i han estat els responsables de la companyia els que han alertat els serveis d'emergències. Els Bombers de la Generalitat han desplaçat 10 dotacions terrestres. Un cop apagat l'incendi, els Bombers han remullat tota la zona afectada per l'explosió mentre retiraven els elements que havien quedat inestables i que podien acabar caient. Igualment, amb l'ús de l'aigua, s'han dissipat possibles concentracions de dissolvent en l'atmosfera. Tot i que no hi ha ferits, Protecció Civil recomana no acostar-se a la zona.
Protecció Civil ha activat l'alerta Plaseqcat per l'incendi i la deflagració de vapors d'acetat d'etil a l'empresa Renolit Ibèrica (Alkor Draka) de Sant Celoni (Vallès Oriental). Aquesta companyia està ubicada al carrer Montnegre de la població. Tot i que no hi ha hagut ferits, s'ha demanat als habitants del municipi que evitin acostar-se a la zona mentre dura el dispositiu d'emergències. L'incendi està totalment apagat però deu dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat segueixen remullant la zona afectada per l'explosió. L'objectiu és dissipar possibles concentracions de dissolvent que hagin pogut quedar a l'atmosfera. Així mateix, s'estan retirant els elements inestables. 

L'empresa també ha activat el seu Pla d'Autoprotecció (PAU) i s'han evacuat tots els treballadors. S'han desplaçat fins el lloc dels fets diverses unitats de Mossos d'Esquadra i de la Policia Lo
cal per realitzar els talls de via per evitar l'accés a la zona i garantir el pas dels vehicles d'emergències. El Sistema d'Emergències Mèdiques també ha enviat dues unitats de forma preventiva.

Article: MónSOStenible
Font: Protecció Civi

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook