Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 29 de juliol del 2020

Un incendi en una empresa de reciclatge de Granollers activa el Plaseqcat per risc químic

La policia està investigant les causes de l'incendi d'una nau de reciclatge i gestió de residus de Granollers produït la nit d'aquest dimarts i que ha provocat l'activació del Plaseqcat per risc químic. A l'interior de la nau hi havia bateries de liti que provocaven fortes explosions. En l'extinció del foc han intervingut una vintena de dotacions de bombers. Tot i que el lloc de l'incendi està a uns 25 km de Barcelona, l'olor del fum s'ha pogut sentit des de l'entrada de la ciutat a causa del vent de Gregal que bufava la matinada d'aquest dimecres.
 -  -  <br />  <br />

L'incendi es va declarar cap a quarts d'onze de la nit d'aquest dimarts 28 de juliol i ha destruït toalment l'empresa de reciclatge i gestió de residus A.3 Aprofitament, Assessorament Ambiental S.L., situada al número 15 del carrer Cal Ros dels Ocells, en el Polígon Coil de la Manya de Granollers

Els bombers, que van treballar tota la nit de dimarts i tot el matí de dimecres, hi van desplaçar fins a 21 dotacions amb 61 bombers en actiu. "Quan hem arribat el foc estava totalment desenvolupat i el que hem fet és evitar que el foc no progressés a les naus veïnes". "A més, hi havia bateries de liti que anaven fent fortes explossions", ha explicat el Cap de Bombers de la Regió Metropolitana Nord, Guillem Recio. Com que el sostre de la nau de l'empresa, d'uns 400 metres2 de superficie, es va esfondrar, els bombers han hagut d'apagar les flames des de l'exterior, ja que per seguretat no es podiia accedir a l'interior.

Protecció Civil ha activat l'Alerta del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya, el PLASEQCAT

A més de l'activació del PLASEQCAT, Protecció Civil va demanar el confinament a casa de les persones que viuen en un radi d'1'5 Km de la nau incendiada, indicant que no sortissin de casa i que tanquessin portes i finestres del domicili, ja que, tot i que el fum no era tòxic, sí que podia provocar molèsties en algunes persones.

Sense danys personals

En el moment de l'inici de l'incendi, l'empresa estava tancada, no hi havia cap empleat en el seu interior i cap persona va resultar ferida. Com a mesura de prevenció, la Poiicia Local de Granollers va desallotjar a un matrimoni que viuen a tocar de l'empresa sinistrada.
Article: Text i fotos de Josep Ferrer

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook