Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 4 de juliol del 2017

Impuls al gas natural com a combustible de vehicles per part de Seat i Gas Natural Fenosa

Seat i Gas Natual Fenosa han signat un acord estratègic per potenciar projectes d'innovació conjunta i expandir l'ús del gas natural en l'àmbit de la mobilitad a España. Aquesta aliança pretén possibilitar el lideratge i el posicionament del gas natural vehicular com a combustible eficient i alternatiu en el transport. Ambdues companyies afirmen que el gas natural com energia per a la propulsió de vehicles ofereix avantatges mediambientals i econòmiques i suposa una alternativa als combustibles tradicionals, ja que permet reduir les emissions a l'atmosfera millorant així la qualitat de l'aire de les ciutats, i afirmen que l'ús d'aquest combustible redueix en més d'un 85% les emissions d'òxid de nitrògen i ajuda a rebaixar en un 24% les emissions de CO2, així com pràcticament totes les particules en suspensió. Per això, afirmen que aquesta energía contribueix a la lluita contra el canvi climàtic.
 -  -  <br />  <br />
 
A través d'aquesta col·laboració, que ja va començar el 2013, Seat i Gas Natural impulsaran diferents línies d'actuació per a la introducció i comercialització de vehicles de gas en tres col·lectius específics. D'una banda, a través dels concessionaris oficials de Seat, en els que s'analitzarà el desenvolupament d'infraestructures per disposar de gasineres, així com de programes formatius per als treballadors. D'altra banda, les dues companyies crearan una oferta comercial conjunta per a les persones autònomes, a través delqaul oferiran beneficis tant en vehicles com en combustibles. Finalment, es treballarà en un programa de càrrega domèstica de gas natural, dirigit a particulars, impulsat amb l'administració per cumplir amb els aspectos regulatoris corresponents a aquesta activitat. Tanmateix, ambdues companyies posaran en marxa ajuts per a la investigació de nous combustibles eficients, com el biogàs. L'acord estratègic inclou una major implantació de vehicles a gas i la promoció del gas natural comprimit (GNC) en l'àmbit del servei públic.

El president de Seat, Luca de Meo, ha destacat que "amb aquesta aliança reafirmem el nostre Compromís amb el desenvolupament del gas natural comprimit com a combustible alternatiu. Els vehicles de GNC contribueixen activament a la mobilidad eficient a les ciutats, a la reducció d'emisions i al compliment dels nous criteris medioambientals.
El paper de les administracions també es fonamental per invertir en infraestructures que accelerin el nombre de punts de recàrrega i converteixen el gas natural en una tecnología més accesible".
"Aquest acord permetrà continuar potenciant una mobilitat sostenible, tant en l'àmbit privat com en el profesional. El gas natural vehicular (GNV) permet millorar la competitivitat i afavoreix el desenvolupament econòmic, gràcies a un preu competitiu i al seu paper clau en la millora de la qualitat de l'aire de les ciutats" ha assenaylat el president de Gas Natural Fenosa, Isidre Fainé.
La marca Seat compta actualmente amb tecnología híbrida de gas natural comprimit i gasolina en el model Leon 5 portes i familiar, i en el Mi, als que s'afegiran, el darrer trimestre d'aquest 2017, la versió GNC del Seat Ibiza i el 2018, el nou crossover Arona.

Un acord estratègic de llarg recorregut
Seat i Gas Natural Fenosa ja van signar un compromís de col·laboració en aquest àmbit el 2013 i des d'aleshores s'han incorporat 237 vehicles de gas natural comprimit (GNC) a les flotes de vehicles del grup energètic a España, que actualment és de 300 vehicles de GNC.
L'acord de col·laboració signat ara pemetrà a ambdues companyies continuar treballant en l'expansió del gas natural en l'àmbit del transport i potenciar el seu ús com a combustible alternatiu tant en el cas de vehicles privats com en el de transport pesat.

El gas natural vehicular a España

En territori espanyol existeixen actualmente 50 estacions publiques que suministren gas natual, delesquals 27 pertanyen a Gas Natural Fenosa. Segons xifres de l'Associació Ibèrica de Gas Natural per a la Mobilitat (GASNAM), les matriculacions de vehicles propulsats amb gas natural han augmentat un 133% el 2016 a España. En xifres absolutes, això representa que a finals del 2016 circulaven 6100 vehicles d'aquest tipus a les carreteres espanyoles. D'aquests, uns 1700 eren cotxes i uns 4200 autobusos o camions.

España és actualment el país europeu amb més estacions de servei de gas natural liquat (GNL) per a vehicles i el segon d'Europa per a vehicles de tranport que funcionen amb aquest gas.
Avantages del gas com a combustible.

Seat i Gas Natural Fenosa veuen que el gas natural com energia per a la propulsió de vehicles ofereix avantatges mediambientals i econòmiques i suposa una alternativa als combustibles tradicionals, ja que permet reduir les emissions a l'atmosfera millorant així la qualitat de l'aire de les ciutats, i afirmen que l'ús d'aquest combustible redueix en més d'un 85% les emissions d'òxid de nitrògen i ajuda a rebaixar en un 24% les emissions de CO2, així com pràcticament totes les particules en suspensió. Per això, afirmen que aquesta energía contribueix a la lluita contra el canvi climàtic.
Les companyies també afirmen que els vehicles de gas natural permeten, disminuir la contaminació acústica de lesw ciutats, ja que redueixen en un 50% les emissions sonores i les vibracions, respecte als vehicles diesel.

Finalment, i més enllà dels avantatges mediambientals, les companyies destaquen que des del punt de vista econòmic, el gas natural és un combustible molt competitiu ja que permet un estalvi per quilòmetre d'un 30% respecte al gasoil i d'un 50% respecte als vehicles de gasolina.

 

 

Article: MónSOStenible
Font: Seat

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Informació relacionada