Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 9 de maig del 2017

Hotels d'insectes als horts urbans de Sant Andreu de la Barca

Per reproduir l'hàbitat natural dels animals i facilitar-ne la seva presència, l''Ajuntament de Sant Andreu de la Barca instal·larà hotels d'insectes als horts ecològics de la ciutat. La iniciativa pretén crear un espai per acollir i oferir refugi a aquests animals ja que ofereixen un espai idoni per resguardar-se durant els períodes d'hibernació o per fer-lo servir com a niu.
Aquests refugis reprodueixen els hàbitats naturals dels insectes per afavorir la seva presència a prop de les plantes, els horts, les terrasses i els balcons. Els hotels d'insectes estan fets amb materials que la natura ofereix, com ara troncs, pinyes, branques, palla, canyes o totxos porosos i cadascun d'ells atreu un tipus concret d'insecte.

Aquests animals són uns aliats vitals per a la nostra vegetació ja que permeten a les plantes créixer i produir fruits. Els insectes són uns aliats vitals per a la nostra vegetació ja que permeten a les plantes créixer i produir fruits.

Alguns són pol·linitzadors i altres depredadors de plagues, és per això que també se'ls anomena "els auxiliars del jardiner".

Els insectes juguen un paper molt important en els ecosistemes naturals i en la salut de les plantes, però també en els nostres horts i conreus ja que la diversitat d'insectes ens ajuda a tenir plantes més sanes i a augmentar la biodiversitat a la nostra ciutat.

La instal·lació d'hotels d'insectes permet afavorir la presència d'aquest grup d'animals, que és el més nombrós de la terra, ja que en ells hi troben recursos per a viure, doncs amb la intervenció humana, com ara la desforestació, la contaminació de l'aire, destrucció dels hàbitats naturals o l'ús massiu d'insecticides, a vegades manquen espais que utilitzaven com a refugi de manera natural.

 

Article: MónSOStenible
Font: Ajuntament Sant Andreu de la Barca

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

Informació relacionada