Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 17 d'octubre del 2009

Greenpeace presenta un recurs al Ministeri d'Industria per el secretisme nuclear

Ahir Greenpeace va presentar el recurs legal al Ministre d'indústria, comerç i turisme, Miguel Sebastián, reclamant l'adopció de les mesures necessàries per a que la presidenta del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) Carmen Martinez Tan, procedeixi a constituir amb caràcter urgent el Comitè Assessor per la informació i participació pública sobre la seguretat Nuclear.
Fa més d'un any que el ministeri de Industria i el CSN haurien d'haver posat en funcionament el Comitè segons indica la llei 33/2007 que reformava la llei 15/1980. L'objectiu principal del comitè és emetre recomanacions al consell de Seguretat, per tant les decisions que el consell de Seguretat està prenent, resten al marge de la participació de la societat i amb l'incompliment de la llei de seguretat Nuclear.

Segons el responsable  de la campanya d'energia de Greenpeace Carlos Bravo, La congelació de la creació del comitè serveix per evitar que els grups ecologistes coneguin de primera mà informació sobre el problema de seguretat de la central de Garoña i de l'escapament radioactiu d'Ascó-1.
Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook