Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 10 de febrer del 2011

Fruit.Net, un projecte integrador que pretén minimitzar l'ús dels productes fitosanitaris a la fruita

El projecte, impulsat pel Departament d'Agricultura de la Generalitat, es posarà en marxa a partir d?aquesta primavera, i té dos objectius bàsics: optimitzar l'ús dels productes fitosanitaris i minimitzar la presència de residus en la producció de la fruita (pera, poma, préssec) mitjançant un bon maneig i control de les plagues i les malalties que l'afecten. Així, l'objectiu final de Fruit.Net és, en definitiva, tendir a la minimització de residus. Poder assolir aquest objectiu permetria avançar al sector a les exigències futures dels mercats i dels clients, que cada vegada demanen fruita amb menys residus, i ser, per tant, més competitius en el mercat. El conseller Pelegrí ha fet aquest anunci al Saló Fruit Logística de Berlín.
El conseller Josep Maria Pelegrí ha visitat els expositors catalans presents en l'estand de Catalunya-PRODECA així com els que hi estan presents fora d'aquest estand, i hi ha mantingut una trobada amb per a analitzar la situació del sector fructícola i plantejar les línies generals que han d'inspirar les polítiques de suport a l'exportació i a la internacionalització de les empreses catalanes. Posteriorment, a les 21:00 hores, Pelegrí presidirà un sopar amb els expositors catalans en motiu de la fira Fruit Logística 2011.

El Departament organitza, a través de PRODECA, la participació de 14 empreses productores i exportadores de fruita, a més de l'Autoritat Portuària de Barcelona, Mercabarna i el Consell Català de la Producció Integrada (CCPI), en l'estand institucional de Catalunya -PRODECA en aquest certamen, el més rellevant d'Europa dedicat a la fruita i les hortalisses.

En el marc d'aquest certamen, el conseller ha anunciat que el Departament posarà en marxa, a partir d'aquesta primavera, un projecte integrador en l'àmbit de la sanitat vegetal, Fruit.Net, que té dos objectius bàsics: optimitzar l'ús dels productes fitosanitaris i minimitzar la presència de residus en la producció de la fruita (pera, poma, préssec) mitjançant un bon maneig i control de les plagues i les malalties que l'afecten. Així, l'objectiu final de Fruit.Net és, en definitiva, tendir a la minimització de residus. Poder assolir aquest objectiu permetria avançar al sector a les exigències futures dels mercats i dels clients, que cada vegada demanen fruita amb menys residus, i ser, per tant, més competitius en el mercat.

Tenint en compte que fins ara les institucions i organismes han treballat per separat aquesta temàtica, des del Departament s'ha cregut oportú unir els esforços, optimitzar els recursos, i treballar conjuntament els diferents agents implicats. Per aquest motiu, formen part d'aquest projecte dues Direccions Generals del Departament, l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), la Universitat de Lleida (UdL), i empreses del sector agrupades a través d'AfruCAT.

En una primera fase només es treballarà en el cultiu de poma, pera i préssec, però més endavant es pretén estendre aquest projecte a altres cultius.

Fruit.Net
El 4 de febrer es va constituir  a Lleida, el Comitè Directiu de Fruit.net, format per tres membres del Departament, tres de l'IRTA, i tres del sector. En els propers dies es constituirà l'Oficina de Coordinació, formada per membres del Departament i l'IRTA, i els Comitès Tècnics, un per cada cultiu. Aquests comitès tècnics seran els encarregats de decidir les accions a realitzar i de fer el seguiment puntual del projecte. Estaran formats per membres del Departament, de l'IRTA, de la UdL, i de les empreses implicades, entre altres.

Article: MónSOStenible
Font: DARPAMN

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook