Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 20 de març del 2012

Figaró-Montmany estalvia aigua

La campanya "Figaró-Montmany estalvia aigua" es celebra en motiu del dia mundial de l'aigua, el proper 22 de març. Figaró-Montmany és un dels cinquanta municipis de la campanya "La Xarxa Estalvia Aigua 2012" impulsada per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, la Diputació de Barcelona i l'Agència Catalana de l'Aigua.
A Figaró les accions previstes són una xerrada en la que es parlarà sobre el cost i el nou cànon de l'aigua i activitats a l'Escola Montmany durant el dia 22, al voltant del valor de l'aigua i de la cura de la Riera de Vallcàrquera. En tots dos actes es farà entrega d'un kit d'estalvi d'aigua. Algunes llars ja compten amb aquest dispositiu ja que al 2005 es va realitzar una primera campanya divulgativa sobre l'estalvi d'aigua, aprofitant l'aprovació de l'Ordenança Municipal per l'Estalvi d'Aigua.

La campanya dona continuïtat al treball realitzat des de l'Agenda 21. En aquest programa participatiu, la gestió del recurs aigua, compatible amb el respecte vers els ecosistemes aquàtics, és l'objectiu principal del "Programa Aigua" del Pla d'Acció Local. També la tasca endegada al 2007, amb la signatura de l'Acord per a una gestió sostenible de l'aigua a la Conca de la Riera de Vallcàrquera i l'edició d'un manual d'introducció al servei urbà d'abastament d'aigua, que va merèixer el Premi a la millor iniciativa local per a l'estalvi d'aigua de la Diputació de Barcelona.

La realitat del municipi i els objectius
Tots els recursos hídrics de Figaró-Montmany provenen de la conca de la Riera de Vallcàrquera. Aquesta riera és un dels cursos fluvials més ben conservats de la conca del Besòs i refugi d'espècies d'interès.

Des de l'Ajuntament volem continuar treballant per tal que els diferents usos i consum de l'aigua no posin en perill la riera de Vallcàrquera.

 

Article: MónSOStenible
Font: Ajuntament del Figaró

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook