Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 8 de gener del 2020

Extinction Rebellion organitza una acció a escala internacional en solidaritat amb Austràlia

Es convoquen concentracions davant dels consolats i ambaixades australians al Regne Unit, França, Argentina, Xile, Alemanya, Estats Units, entre altres països, pel divendres 10 de gener. El grup barceloní de Rebel·lió o Extinció se suma a la convocatòria per denunciar la greu situació d'emergència que viu al país, agreujada per la crisi climàtica, i amb la voluntat de mostrar el seu suport a totes les australianes davant els incendis que assolen el país.
Austràlia pateix una onada de calor des de desembre, ha tingut la primavera més seca de la història aquest 2019, i ha tingut temperatures mitjanes extremes rècord de 41,9?°C. Aquests han estat els factors, conseqüència del canvi climàtic, estan fent que els focs siguin tan devastadors. Aquests incendis demostren per tant, un cop més, la situació d'emergència climàtica i ambiental que estem vivint.

En un comunicat fet públic per Extinction Rebellion, l'organització afirma que "són necessàries accions immediates per combatre-la, igual com ho és que els polítics diguin la veritat sobre aquesta situació"

El comunicat apunta que els objectius de l'acció internacional que proposen són:

1. Que el govern australià digui la veritat sobre l'emergència climàtica.

2. Que el govern australià actuï ja sobre l'emergència climàtica, el desastre ecològic més dramàtic de la nostra història, que ha donat pas a aquests incendis catastròfics.

3. Denunciar la criminalitat del govern australià: és còmplice del desastre perquè és finançat per i dóna suport a les indústries de les energies fòssils que estan causant la crisi. Els partits polítics australians estan aliats amb les indústries del gas i el carbó. Austràlia és un dels cinc exportadors de gas i carbó més importants del món, la qual cosa no és només un problema per Austràlia, sinó per la resta del món.

4. Insistir al govern que escolti i implementi el coneixement aborigen sobre com cuidar els paratges naturals i adreçar la crisi dels incendis. Les comunitats aborígens han custodiat la terra durant vuitanta mil anys i saben com gestionar els focs.

Extinction Rebellion manté el seu compromís amb la no-violència, pel qual les concentracions seran pacífiques, però no deixarem d'inundar els carrers fins que no hi hagin accions a l'alçada de l'emergència que estem vivint. No deixarem que ens cremin el planeta!

Article: MónSOStenible
Font: Extinction Rebellion

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook