Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 9 de juny del 2019

Benvinguts a Pagès supera els 50.000 visitants i es consolida com un cap de setmana de retrobament de la ciutadania amb la pagesia i la pesca

La quarta edició de "Benvinguts a Pagès" duplica el nombre de visitants respecte l'any passat en una festa de la pagesia que posa en valor el sector primari del país i esdevé un referent cada primer cap de setmana de juny. Així, l'experiència s'escampa per tot el territori, continua creixent i fidelitza els visitants que repeteixen i aprofiten l'oferta d'allotjaments i restaurants adherits. L'oferta, que comptava amb més de 700 activitats aquest any, ha incorporat set rutes que estaran disponibles durant tot l'any.
 -  -  <br />  <br />  

Catalunya ha viscut aquest primer cap de setmana de juny la gran festa de la pagesia catalana. Més de 50.000 visites han respòs a la convocatòria de Benvinguts a Pagès, dos dies de portes obertes de les explotacions agrícoles i ramaderes, pesqueres i granges de tot el país. La climatologia ha estat esplèndida i milers de persones s'han desplaçat per les prop de 700 activitats programades durant tot aquest diumenge i ahir dissabte per redescobrir l'origen dels productes que es consumeixen cada dia, trepitjar el territori i omplir el rebost. La gran festa de la pagesia catalana es confirma com una experiència única que continua creixent, fidelitza visitants, suma nous públics i queda instaurada com a cita lúdica i de reconnexió del sector primari amb la ciutadania, coincidint amb el primer cap de setmana de juny. La quarta edició de Benvinguts a Pagès ha duplicat el nombre de persones que l'any passat van visitar les explotacions i van participar en les múltiples activitats del cap de setmana. Famílies, perfils de foodies, grups d'amics i tot tipus de públic s'han desplaçat pel territori per gaudir, aprendre, tastar i comprar productes de tots els sectors i comarques.

El protagonisme de Benvinguts a Pagès ha estat per als pagesos i productors del país que han obert les portes de les seves granges i explotacions per ensenyar l'origen dels productes que es consumeixen cada dia i com els treballen. El públic ha conegut els processo de l'elaboració dels productes i també desenes d'històries personals del dia a dia d'un sector primari que esdevé bàsic per a l'alimentació de qualitat i l'equilibri del país. A més, l'experiència Benvinguts a Pagès ha facilitat als visitants tastar els productes i comprar-los omplint el rebost amb una gran oferta de tot tipus d'aliments de temporada, proximitat i de gran qualitat. Les enquestes de valoració recollides al finalitzar les visites indiquen un alt grau de satisfacció per part del públic amb una nota mitjana que supera el 9 sobre 10. A més, suposa un retorn important per als pagesos participants, ja que el 80% dels visitants han comprat directament als productors. En paral·lel, per part de les explotacions Benvinguts a Pagès és una acció per crear i fidelitzar clients al llarg de tot l'any. Aquest any s'ha registrat un alt percentatge de repetició dels visitants que valoren positivament i han repetit l'experiència.

L'alta participació i la bona resposta dels visitants no només ha beneficiat les prop de 200 explotacions i granges escampades per tot el territori, sinó que també ha tingut un efecte positiu per als 130 restaurants implicats en la iniciativa, que han servit el menú Benvinguts a Pagès, i els més de 200 allotjaments participants que han ofert pacs especials de cap de setmana. En paral·lel, s'han programat més d'un centenar d'activitats complementàries arreu del territori com han estat fires gastronòmiques, visites guiades, itineraris de natura, plantades d'arròs en el marc d'una gran diversitat d'actes divulgatius relacionats per posar en valor el sector primari. Aquest any, s'han incorporat les rutes de cap de setmana Costa Brava, Paisatges de Barcelona, Costa Barcelona, Costa Daurada, Terres de l'Ebre, Terres de Lleida i Pirineus amb protagonisme per als pagesos i productors participants que han obert portes i que es mantenen a disposició del públic durant tot l'any, més enllà de Benvinguts a Pagès.

El primer cap de setmana de juny es consolida com a data de referència

Els departaments d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca - Promotora dels aliments catalans, el departament d'Empresa i Coneixement, a través de l'Agència Catalana de Turisme, i la Fundació Alícia valoren molt positivament el grau de fidelització i la bona acollida que ha tingut el Benvinguts a Pagès 2019. "Destaquem que l'experiència creixi any rere any i es posi en valor el sector primari de tot el país en una iniciativa que continua fidelitzant i sumant nous públics, que desestacionalitza el turisme i que genera riquesa", apunten des de l'organització. La iniciativa ha comptat un any més amb la col·laboració dels consells comarcals, ajuntaments, consorcis i oficines de turisme, així com el Club Super 3 i nombroses entitats i associacions que treballen per la revalorització i la promoció del sector primari.. Benvinguts a Pagès es consolida el primer cap de setmana de juny com l'esdeveniment en què el sector primari i la ciutadania es retroben i regeneren complicitats.

Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook