Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 30 d'abril del 2019

Escocia declara l'estat d'emergència climàtica

Inspirada en la joventut que participen a les mobilitzacions pel clima, la primera ministra escocesa Nicola Sturgeon ha demanat una declaració d'emergència climàtica. Sturgeon es va declarar a favor de les accions juvenils i va declarar que vol estar a l'alçada de les circumstàncies i assumir les respoinsabilitats que pertoquen per estabilitzar el clima. Sturgeon també va dir que el Laborista es comprometia a pressionar el govern del Regne Unit perque declari l'emergència climàtica nacional. El Regne Unit estan agafant molta força els moviments ecologistes de reivindicació i protesta com el moviment juvenil Friday For Future i el moviment Extinction Rebellion que precisament va néixer a UK el passat mes d'octubre. El moviment Friday For Future de Barcelona ha celebrat la iniciativa d'Escòcia.
 -  -  <br />  <br />  

Segons la 
BBC , la primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, ha demanat una declaració d’emergència climàtica, inspirada en una reunió que va tenir amb els joves que van promoure la vaga climàtica a l'escola. Sturgeon va afirmar pensar que els jjoves tenien raó  i va prometre estar a l'altura de les nostres responsabilitats per estabilitzar el clima.

Per la seva banda, el Partit Laborista s'ha compromès a pressionar el govern del Regne Unit per declarar una emergència climàtica nacional. El líder laborista, Jeremy Corbyn, també va demanar la prohibició del francking a tot el Regne Unit, Aquest tipus d'extracció està suspesa a Escòcia.

El moviment Friday For Future de Barcelona s'ha fet ressó d'aquesta informació a través del seu twitter i ha expressat que "celebrem aquest fet", tot animant a tothom a qui li preocupa el canvi climàtic que participi a les protestes dels divendres a la plaça Sant Jaume de Barcelona. La propera mobilització és divendres  3 de maig a les 16:30h.

La juventut d'arreu del món clama pel planeta, en la primera manifestació global pel clima el 15 de març del 2019

"Volem que declarin l'estat d'emergència climàtica". Aquest era el missatge principal de la manifestació del 15 de març a Barcelona convocada pel moviment global Fridays For Future, inspirat en la protesta que va iniciar el passat mes d'agpst la jove sueca Greta Thunberg. Estudiants de més de 1500 ciutats d'uns 150 països del món es van manifestar aquell dia per reclamar als govern que prenguin mesures dràstiques per aturar el canvi cilmàtic. Consignes com "Volem un futur" o "No més indiferència. Això és una emergència" són algunes de les que es van sentir a Barcelona que,va ser la més multitudinària de Catalunya, tot i que també hi va haver concentracions a Tarragona, Lleida, Girona, Vic i Sant Cugat. Des d'aleshores, cada divendres es mantenen les manifestacions davant de les seus del govern de cada país. A Catalunya l'escenari principal de les mobilitzacions és la plaça Sant Jaume, davant de la Generalitat de Catalunya, tot i que a Girona, també hi ha concentracions els divendres davant ded la seu de la Generalitat a la capital gironina.Article: MónSOStenible
Font: BBC

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook