Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 6 d'agost del 2016

Es manté l'alerta del pla Infocat pels incendis actius i per l'alt risc d'incendi en set comarques

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté avui en ALERTA del Pla especial d?emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT pels incendis encara actius i per l'elevat risc d'incendi forestal augmentat avui, per la previsió de vent als dos extrems de Catalunya, per la baixada d'humitats relatives i per la gran mobilitat de vehicles d'aquestes dates. L'alerta es va activar ahir coincidint amb la simultaneïtat d'incendis declarats a la Pobla de Montornès i l?Estartit. El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació,també ha decidit incrementar les mesures restrictives a les comarques més afectades.
L'ALERTA del Pla Infocat de Protecció Civil de la Generalitat afecta les 7 comarques amb major risc d'incendi forestal:

Demarcació de Girona: Alt i Baix Empordà
Demarcació de Tarragona: Baix Camp i Priorat
Demarcació de Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Ribera d'Ebre i Terra Alta

La situació és especialment complicada per l'entrada de tramuntana a l'Empordà i de mestral, en menor mesura, al terç sud del país. Cal prendre especial precaució i evitar situacions de risc en zones properes a boscos i zones agrícoles.

En cas de veure una columna de fum cal avisar immediatament al telèfon d'emergències 112 de Catalunya, que ha atès més de 1.200 trucades de veïns que alertaven dels incendis declarats ahir i la passada matinada, i de la seva evolució. En cas de veure una columna de fum, és important trucar al 112 i informar del lloc on ens trobem i on veiem fum o flames per poder situar el punt exacte d'ignició ràpidament. Cal demanar especialment que no es llenci en cap cas, estigui encesa o apagada, cap burilla des d'un vehicle ja que és l'origen de molts incendis iniciats en marges vegetals de les carreteres. També cal demanar evitar la mobilitat cap els llocs on encara hi ha actius incendis, cal deixar treballar els cossos d'emergències i deixar el pas lliure en carreteres i camins.

Per la seva banda, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) manté el nivell 3 del PLA ALFA activat als següents municipis: L'Escala, Torroella de Montgrí, Palau-sator, Gualta, Pals, Fontanilles, Ullà i Bellcaire d'Empordà.
L'activació del Pla Alfa 3 comporta la restricció de pas al Massís del Montgrí-Muntanya Gran, els accessos als qual estan vigilats per Agents Rurals i Mossos d'Esquadra amb l'ajut de les ADF.
Article: MónSOStenible
Font: DARPA

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook