Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 4 d'abril del 2012

Endesa adequa línies elèctriques per protegir la biodiversitat ornitològica del Delta del Llobregat

Els treballs, que han suposat una inversió superior als 5.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, es realitzen en aquells punts on podria existir possibilitats d'accidents per col·lisió o electrocució, bàsicament a torres metàl?liques de mitja tensió. Les fundes aïllants permeten reduir el risc elèctric en el moment en què una au que està reposant en una torre aixeca el vol, ja que a l'estendre les ales i podria haver-hi contacte amb un cable, perquè es produiria un arc elèctric i la conseqüent descàrrega.

Endesa ha remodelat quatre torres elèctriques d'una línia de mitja tensió a 25 kV ubicada al Delta del Llobregat amb l'objectiu de salvaguardar i protegir la rica biodiversitat ornitològica que habita o transita per aquesta àrea protegida, alhora que millora la qualitat del servei als clients del Prat.  L'actuació s'ha dut a terme al camí de la Ricarda i ha consistit a instal·lar fundes aïllants elaborades amb polímer per folrar els cables i dispositius anti-posada a les quatre estructures.

Els dispositius anti-posada, tenen com a funció dissuadir les aus d'utilitzar la torre elèctrica com a punt de suport o descans. La iniciativa també comporta, de retruc, una millora de la qualitat del subministrament als clients del Prat de Llobregat, ja que les col•lisions o contactes d'aus amb les infraestructures elèctriques poden suposar una interrupció del servei. Així, la Companyia uneix la voluntat sostenible i de suport i protecció de l'avifauna, amb el compromís de servei als seus més de 4 milions de clients a Catalunya.

Article: MónSOStenible
Font: Endesa

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook