Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 3 d'abril del 2019

Es presenta una jornada científica i pedagògica sobre que està comportant el canvi climàtic

Explicar què és, però sobretot que està comportant i que comportarà en el futur si continuem com fins ara és la intenció de la jornada informativa i pedagògica sobre la incidència del canvi climàtic que promou l'associació SICOM i en la que hi participen mig centenar de científics i científiques de diferents àmbits del coneixement: biologia, sociologia, ciències ambientals, economia, física, química, gestió forestal, energia, transports, salut, migracions i un llarg etcètera d'experts i expertes que oferiran ponències breus en llenguatge planer. La intenció dels promotors és explicar a la gent la realitat climàtica. Una realitat que no està complint amb els Acords de París i que ens està abocant a una emergència social.
 -  -  <br />  <br />  

La presentació de la jornada, que tindrà lloc aquest dissabte 6 d'abril a l'espai veïnal del C/ Calàbria, 66 de Barcelona, s'ha fet al Col·legi de Periodistes de la mà deJosep Godayol, periodista i president de SICOM, associació associació dedicada a fomentar el periodisme responsable, crític i independent però no neutral. Acompanyaven Godayol els biòleg Gabriel Borràs i Robert Savé, també coordinador de Viticultura de l'IRTA.

Segons Savé, l'augment de temperatura que viu la Terra és com la febre en una malaltia. I el que estem intentar fer és baixar la febre sense actuar sobre la malatia. Si no s'actua per aturar la malatia, per frenar l'escalfament global la sostenibilitat alimentària esta en perill. Com ho està també la biodiversitat i la salut tant dels ecosistemes que ens envolten com la de la pròpia raça humana.

Gabriel Borràs ha recordat que la realitat del planeta va en contra dels Acords de París i que les emissions, lluny de reduir-se, estan augmentant (el 2018 han augmentat un 2% respecte al 2017)

Alertats i preocupats per aquesta realitat climàtica, i també fent costat als moviments d'emergència climàtica que estan sorgint (Friday For Future i Extinció Rebelíó), i amb la intenció d'unir esforços, s'ha organitzat la jornada de dissabte que pretén ser divulgativa i entenedora perquè les persones que hi assisteixin prenguin consciència de l'emergència en que ens trobe

L'esquema de la jornada seguirà els items del 3er informe del canvi climàtic i precisament el seu coordinador, Manuel Martin Vide, serà un dels 50 científics presents a la jornada.

Així comença la carta que els convocants de la jornada han adreçat a un centenar de persones expertes: "No cal que us parlem de l’emergència climàtica que estem vivint. Prou que ho sabeu. Ni de la inacció de la majoria dels dirigents polítics, tant nacionals com internacionals. Però, i les persones, en són conscients d’aquesta emergència? És per aquest motiu que estem organitzant una jornada ‘Realitat Climàtica = Emergència Social’, en la qual nosaltres, científics/investigadors relacionats amb el clima, amb les causes i les conseqüències del canvi climàtic, puguem adreçar-nos a la ciutadania per explicar-los quina és la situació real, quin és el grau d’amenaça, com d’intensa és la necessitat d’actuar de manera immediata per garantir una societat sostenible i resilient.

En conseqüència, us demanem la vostra participació a títol individual, no pas en representació de cap institució. Pensem que, així, totes i tots podrem explicar allò que coneixem de cadascun dels nostres àmbits de treball amb total llibertat i sense estar condicionats pels posicionaments de les institucions on treballem."

La jornada de dissabte, a l'igual que la seva presentació aquest dimecres, es transmetrà en streaming des de les 9 del matí fins passades les 9h. de la nit. I per tant els continguts de les 50 ponències quedaran també enregistrats. El seguiment de la jornada es podrà fer des del web del SICOM.

Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Enllaços

SICOM

Informació relacionada

Diumenge, 7 d'abril del 2019
EMERGÈNCIA CLIMÀTICA. ALERTA DE LA CIÈNCIA