Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 21 de juny del 2018

Els pronòstics meteorològics apunten un estiu calorós i amb poques precipitacions, però curt

Aquest dijous 21 de juny, a les 12:07 hem entrat a l'estiu, una estació que segons els meteoròlegs, s'espera curta, però molt calorosa, amb onades de calor i sense precipitacions durant els mesos de juliol i agost. Calor i sequera, doncs, a la zona de llevant, Catalunya, Balears, València i Múrcia sobretot.
 -  -  <br />  <br />  
Segons apunten les previsions meteorològiques, els mesos de juliol i agost seran intensament calorosos, amb onades de calor i puntes de temperatures que superen es valors habituals per l'època, i sense precipitacions. De cara al setembre, però, han de tornar les temperatures més fresques i les pluges típiques dels mesos de tardor.

Tot i amb això, el pronòstic dels meteoròlegs no es únànime. Per exemple, el pronòstic del conegut meteolòleg Alfred Rodríguez Picó apunta a un estiu i una tardor com estacions menys seques i caloroses del que hem tingut en els darrers anys i amb més pluges, sobretot de cara a la tardor. De cara al futur, Rodríguez Picó també alerta que els "els fenòmens extrems i adversos seran cada cop més freqüents i més adversos", a causa del canvi climàtic. "Hi haurà més onades de calor, però també més onades de fred". Rodriguez Picó reconeix que "l'escalfament global és inqüestionable".

De moment, aquest 20 de juny els termòmetres de Catalunya han arribat als 35º. Des del 1998, no s'havia enregistrat una temperatura tan alta al país. El canvi climàtic i l'escalfament global encaminen les temperatures a l'alça, extremant el clima i difuminant les estacions.

Article: MónSOStenible
Font: ACM-AEMET-Cicle Aigua i món Sabadell

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook