Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 18 de febrer del 2019

Els FridaysForFuture arriben a Catalunya

Va començar al gener a Girona i aquest febrer ha arribat a Barcelona de la mà de l'Associació d'Estudiants Progressistes que divendres 15 van organitzar un taller de pancartes amb el lema #ClimateStrike, amb la voluntat d'aplegar estudiants d'arreu que s'uneixin al moviment d'Acció pel Clima que des de fa setmanes movilitza adolescents i joves que els divendres es manifesten a diferents ciutats europees amb la campanya anomenada Fridays For Future. Aquestes manifestacions, que a Girona lideren estudiants de la Universitat que es concentren davant la delegació de la Generalitat a Girona, entronquen amb la reivindicació que fa mesos va engegar la jove sueca Greta Thunberg, de 15 anys, i tenen la voluntat de promoure una vaga internacional pel clima el proper 15 de març.
 Greta Thunberg en una de les imatges que ha recorregut el món -  -  <br />  <br /> Greta Thunberg en una de les imatges que ha recorregut el món 

El moviment que va començar la jove adolescent sueca Greta Thunberg fa mesos manifestant-se cada divendres davant el Parlament de Suecia i que posteriorment va portar a la COP24 de Katowice denunciant la passivitat dels liders polítics davant un tema tant importància del canvi climàtic, s'està estenent per Europa. Fa setmanes que sota el lema "Fridays For Future" milers d'adolescents i joves es manifesten els divendres a diferents ciutats europees com París, Londres o Berlin per reclamar als governs que actuïn.

A Catalunya, les manifestacions van començar al gener de la ma de joves estudiants de Ciències Ambientals de la Universitat de Girona que es concentren cada divendres al migdia davant la seu de la Generalitat de Girona. 

A Barcelona, l'Associació d'Estudiants Progressites va fer una crida divendres 15 per aplegar estudiants d'arreu que se sumin al moviement dels Fridays For Future i Climate Strike.
D'aquesta manera, adolescents i joves de diferents llocs del món responen a la crida que va fer la Greta per defensar el futur del planeta, ja que aquest és el seu futur i el de totes les persones joves del planeta, Deia la Greta en un dels seus missatges "Vull que es compotin com si la casa estés en flames, perquè és així", referint-se a la situació límit que viu el planeta de contaminació, pujada de temperatures o desaparició d'algunes espècies.

El moviment Fridays For Future vol promoure una vaga internacional pel proper 15 de març.Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook