Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 12 de gener del 2019

Els embassaments de les conques internes es mantenen estables durant la primera meitat de l'hivern

Les reserves estan a més del 89% de la seva capacitat, amb un total de 619 hm3. Des de finals de novembre fins ara els volums s'estan manteniment estables i sense gaire variacions, degut a les pluges registrades entre octubre i novembre i al descens de consums típic d'aquesta estació. Amb l'aigua avui disponible es garanteixen les reserves per a un període superior a l'any. L'any passat per aquestes dates, la situació era totalment contrària, amb les reserves al 44% i amb 308 hm3 emmagatzemats.
Embassament de Darnius Boadella -  -  <br />  <br /> Embassament de Darnius Boadella 

Els embassaments de les conques internes se situen avui a més del 89% de la seva capacitat, amb un total de 619 hm3, segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Aquest volum de reserves s'està mantenint estable des de finals de novembre (quan les reserves estaven al mateix percentatge -89%- i amb un volum -621 hm3- lleugerament superior) fins a l'actualitat.
Això es deu a dos factors: per una banda, les quantioses pluges registrades a Catalunya durant els mesos d'octubre i novembre, que van servir per recarregar els embassaments i també per incrementar el cabal de diversos rius i, per l'altra, el descens de consums habitual durant els mesos d'hivern.

L'any passat per aquestes dates, la situació era totalment contrària, amb les reserves al 44% i amb 308 hm3 emmagatzemats.

El sistema Ter Llobregat, a prop del 90%
Els embassaments d'aquest sistema estan a prop del 90% de la seva capacitat, amb un total de 550 hm3. Els reservoris de la conca del Llobregat (la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç) estan per damunt del 95%, mentre que els del Ter (Sau i Susqueda) se situen entre el 83 i el 90%, respectivament. Fa un any, les reserves estaven al 46% amb 280 hm3 d'aigua.

Embassament de Siurana -  -  <br />  <br /> Embassament de Siurana 

Recuperació als dos extrems del territori
Pel que fa als embassaments de Darnius Boadella (Alt Empordà), Siurana (Priorat) i Riudecanyes (Baix Camp), aquests també s'han mantingut estables i amb volums alts. Darnius Boadella se situa avui a més del 90% amb més de 55 hm3 (fa un any estava al 37% amb 22 hm3), Siurana emmagatzema més de 6 hm3 i està a més del 50% (fa un any estava al 12% amb 1,5 hm3) i Riudecanyes es troba a prop del 89% i amb 4,7 hm3 (fa un any es situava al 18% amb un hm3 d'aigua).

Finalment, l'embassament de Foix està al màxim de la seva capacitat, amb 3,8 hm3 (fa un any estava al 92% amb 3,4 hm3).

Amb aquest volum de reserves a les conques internes es garanteixen totes les demandes per a un període superior a un any.

Article: MónSOStenible
Font: ACA

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook