Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 16 de setembre del 2011

El Retorna Tour arriba a Catalunya i s'instal·la uns dies a Barcelona

El Retorna Tour està recorrent diverses ciutats difonent un sistema més just, econòmic i ecoeficient de recollida, reutilització i reciclatge d'envasos: els Sistemes de Dipòsit per a envasos de begudes. En tan sols 43 dies de campanya ja s'han recollit 134.000 envasos a Madrid, València, Palma de Mallorca i Eivissa. L'Ajuntament de Barcelona, que va aprovar una declaració a favor dels Sistemes de Dipòsit per a envasos el passat 21 setembre de 2010, també pren part d'aquesta iniciativa acollint a la ciutat la furgoneta del Retorna Tour fins el 25 de setembre. El "Retorna Tour a Catalunya" vol difondre i sensibilitzar sobre els beneficis ambientals, socials i econòmics dels Sistemes de Dipòsit per a envasos de begudes, tals com el foment de la reutilització, la desaparició d'envasos abandonats als carrers, l'augment de la quantitat i qualitat del reciclatge d'envasos i la creació de nous llocs de treball.
Durant deu dies, els catalans disposen d'un punt de retorn d'envasos de begudes a Barcelona que els permetrà dipositar-los a una màquina (format furgoneta) que els compacta. Serà a la Rambla del Raval (a l'alçada de l'Hotel Barceló) del dijous 15 al diumenge 25 de setembre, de 16.00h a 22.00h, els darrers tres dies coincidint amb les Festes de la Mercè. Els ciutadans rebran 5 cèntims per cadascun dels envasos dipositats. Els ciutadans que així ho vulguin podran deixar els diners lliurats com a donació al Banc d'Aliments. El Retorna Tour està impulsat per l'Associació Retorna, integrada per ONG ecologistes (com la Fundació Prevenció de Residus), associacions de consumidors, empreses de la indústria de la recuperació i sindicats. L'objectiu d'aquestes associacions és aconseguir un sistema de gestió de residus més just, ecoeficient i econòmic, que apliqui la prevenció, reutilització i el reciclatge de qualitat, amparat dins de "l'Estratègia Residu Zero". El Sistema de Dipòsit per a envasos és una bona eina per anar en aquesta direcció. La Xarxa catalana Retorna està jugant un paper capdavanter en el foment d'aquesta iniciativa, n'és una mostra la gran quantitat de mocions municipals i adhesions d'entitats, empreses i centres docents que es van aprovant.

Sistemes com el que mostra el Retorna Tour funcionen molt be a països com Alemanya, on les màquines de diposit d'envasos estan situades als supermercats i el seu import es descompta a la caixa, a la sortida de l'establiment.

 

Article: MónSOStenible
Font: Fundació Prevenció Residus i Consum

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook