Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 6 de maig del 2019

El programa Pràcticum Odisseu promou pràctiques universitàries de joves en empreses del món rural

Amb aquesta iniciativa de la Direcció General de Joventut i la Secretaria d'Universitats i Recerca, el Govern vol fomentar l'arrelament del jovent al territori i frenar el despoblament dels municipis, sobretot de les àrees rurals del país, en les franges juvenils. Per fer-ho, posa en contacte el teixit empresarial del territori amb els joves estudiants perquè puguin obtenir la primera experiència professional al territori rural.
Joventut i Universitats ofereixen 72 places per fomentar l'arrelament dels joves a les zones rurals a través de la inserció laboral i la competitivitat empresarial

El Govern ha obert la 
convocatòria de la quarta edició del programa Pràcticum Odisseu, a través de la qual s'ofereixen fins a 72 ofertes de pràctiques universitàries remunerades en empreses radicades en municipis del món rural per a joves qualificats 

El Pràcticum Odisseu està adreçat a estudiants universitaris de màsters o graus oficials que hagin superat la meitat dels crèdits acadèmics. Els joves podran fer la petició per a realitzar les pràctiques en empreses remunerades fins el proper 12 de maig al webwww.odisseujove.cat. Per la seva banda, les empreses que vulguin oferir un lloc de pràctiques tenen temps d'inscriure la seva oferta fins el 5 de maig, mentre que aquelles empreses que finalment hagin seleccionat un candidat per a realitzar les pràctiques podran fer la sol·licitud d'ajut fins el 30 de maig. La durada de les pràctiques serà d'un mínim de 300 hores, que es realitzaran en el transcurs del curs acadèmic actual, fins al mes de setembre.

Per la seva banda, el programa també va dirigit a les empreses radicades al món rural, concretament situades en un total de 556 municipis (el 58% del total de municipis de Catalunya), que seran les que podran cobrir la seva oferta de pràctiques gràcies als candidats joves del Pràcticum Odisseu. El disseny del programa permet que aquestes empreses tinguin accés a candidats amb formació superior, un perfil més difícil de trobar a les zones rurals per la pròpia situació geogràfica lluny dels centres universitaris. A la vegada, aquest factor els ajuda a incrementar la competitivitat empresarial.


En la línia del foment de l'arrelament juvenil, un dels criteris més importants  per tal de fer la selecció de les empreses aspirants és la voluntat d'incorporar laboralment l'estudiant un cop acabades les pràctiques.


Les empreses que participen al programa Pràcticum Odisseu poden gaudir d'un ajut de la DGJ i la SUR -a través de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR)- per a cofinançar la remuneració de l'estudiant. Per la seva banda, les universitats catalanes també contribueixen al projecte tot assumint els costos propis de la gestió del procés i fent difusió de les ofertes entre els seus estudiants.


 


Article: MónSOStenible
Font: DARP

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook