Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 29 de novembre del 2019

El Parlament Europeu declara l'emergència climàtica mentre que Greenpeace reclama accions

L'Eurocambra ha declarat "l'emergència climàtica" en una resolució que reclama als governs establir objectius més ambiciosos per lluitar contra el canvi climàtic. De cara a la Cimera del Clima de la setmana que ve, el ple del Parlament Europeu ha votat aquest dijous a favor del text per 429 vots a favor, 225 en contra i 19 abstencions. Així, queda tombada la proposta del Partit Popular europeu per parlar "urgència" i no d'"emergència" climàtica. El text demana també a la Comissió Europea que totes les seves polítiques tinguin en compte l'objectiu de limitar l'escalfament global a un màxim d'1,5°C.
L'ONU ha recordat aquesta setmana que si s'aconsegueix limitar l'escalfament global a un augment de temperatura d'1,5 ° C, l'impacte climàtic serà "menys devastador". Per contra, l'organització ha alertat que si els governs no van més enllà dels acords climàtics de París i actuen de manera més contundent, les temperatures pujaran 3,2 ° C aquest segle, generant impactes sobre el clima cada cop "més greus i costosos".

En una segona resolució, els eurodiputats reclamen a la nova presidenta de l'executiu europeu, Úrsula Von der Leyen que inclogui el compromís de reducció de les emissions contaminants del 55% pel 2030 en el seu Pacte Verd Europeu.

L'Eurocambra també denuncia que la retallada d'emissions en els sectors del transport marítim i l'aviació és poc ambiciosa. En aquest sentit, volen que s'incloguin als plans nacionals de contribució a la lluita contra el canvi climàtic per mesurar millor els esforços de cada estat.

La declaració del Parlament ha estat ben acollida per Greenpeace, però la ONG ecologista ha reclamat, a més de paraules i declaracions, accions contundents per aturar el canvi climàtic i l'augment de les emissions i ha demanat als governs que presentin compromisos concrets per aturar les emissions i que els compleixin.

 

Article: MónSOStenible
Font: UE

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook