Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 4 d'abril del 2017

El Parlament Europeu assenyala l'oli de palma com una de les principals causes de deforestació i els nutricionistes recorden que el seu consum excessiu és nociu per la salut

El Parlament Europeu ha aprovat un informe en el que s'explicita la relació existent entre les plantacions de palma d'oli i la severa deforestació que pateixen els paisos en els que es cultiva, i aboga per la seva eliminació dels biocarburants de cara al 2020.. Greenpeace porta temps denunciant la deforestació relacionada amb l'expansió del conreu de palma d'oli que, només a Indonesia, ha destruïtt més d'un milió i mig d'hectàrees en els darrers deu anys. Tanmateix, els nutricionistes assenyalen l'oli de palma com a poc recomanable pel consum habitual..
Amb 640 vots a favor, 18 en contra i 28 abstenciones,el Parlament Europeu ha aprobat avui aquest informe informe que insta a la Unión Europea a prendre un paper més actiu en lla limitació d'aquestes pràctiques, creant un pla d'acció concret, evitant qualsevol suport a pràctiques perjudicials i sol·licitant el suport als països desenvolupats perquè puguin garantir la defensa dels seus habitats naturals i les comunitats que habiten. 

Segons Greenpeace, cada europeu consumeix una mitjana d'uns  60kg/any d'oli de palma i España és el tercer país europeu en consum. La demanda d'aquest oli està lligada a grans marques alimentàries de sopes, galetes i brioxeria.

En el llistat d'ingredients dels aliments, gairebé sempre que posa olis vegetals s'està referint a l'oli de palma. A més, aquest oli està considerat pels nutricionistes com un oli de baixa qualitat i poc recomanable per l'organisme.

Article: MónSOStenible
Font: Greenpeace

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook