Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 16 de novembre del 2009

El Museu del Bosc de Catalunya comença a fer els primers passos

El Museu del Bosc de Catalunya, que es projecta a Sant Celoni, serà realitat l'any 2011. Aquesta és, almenys, la previsió que en fan els promotors: l'Ajuntament de Sant Celoni, la Fundació la Caixa i la UAB. El projecte, encapçalat pel doctor en Ciències Ambientals, Martí Boada, compta també amb el suport de la Generalitat. Els impulsors volen convertir el Museu en un referent internacional en l'àmbit del bosc i la investigació forestal. La finalitat d?aquest nou equipament és conscienciar la ciutadania sobre l'estat dels boscos al món i el seu problema a escala planetària i convertir-se en un centre de difusió dels elements d'innovació i de les línies d'investigació en matèria forestal.
L'Àrea de Medi Ambient de la Fundació La Caixa i l'Ajuntament de Sant Celoni han donat llum verda a la redacció del programa arquitectònic i museogràfic d'aquest futur Museu del Bosc. L'equip de Jorge Wagensberg, director de l'Àrea de Medi Ambient i Ciència de la Fundació La Caixa, s'encarregarà de la redacció d'aquest programa, cosa que permetrà, a mitjans del 2010, adjudicar i licitar el projecte definitiu i, previsiblement, començar les obres de construcció en l'any 2011.

L'alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, ha remarcat que el futur Museu del Bosc "és un projecte molt ambiciós que vol ser un referent a nivell europeu i que serà molt innovador en relació amb tot el que s'ha fet fins a la data". Deulofeu ha explicat que el nou museu "mostrarà una nova manera de veure els boscos" i ha afegit que tindrà una doble funció: "de divulgació del paper dels boscos com a espais naturals i aprofitables, i com a punt de trobada entre entitats i associacions vinculades als boscos".

Per l’impulsor del projecte, Martí Boada, aquest és el projecte de la seva vida i ha de servir per “posar en valor el bosc a casa nostra, ja que Catalunya és un dels països amb més superfície forestal, i més diversa”

El nou equipament, que disposarà de més de 2.000 metres quadrats, s’ubicarà entre Sant Celoni i Santa Fe, als peus del Montseny. Aquesta ubicació respon a una qüestió estratègica com a àrea central entre dos referents a nivell forestal: el Montseny i el Montnegre.

La Junta de Govern Local ha adjudicat la redacció del programa del Museu del Bosc a la Fundació la Caixa per un import de 36.400 euros. De fet, el projecte té un cost de 90 mil euros, la meitat finançats per la mateixa Fundació la Caixa i la resta s'obtenen de subvencions i aportacions privades.  

Recordem que el projecte del Museu del Bosc de Catalunya es va presentar el novembre del 2008, ara fa un any, a la Rectoria de Sant Celoni . Per més Informació sobre el projecte veieu el document adjunt
Article: MónSOStenible
Font: Oriol Mondejar

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook