Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 7 de novembre del 2012

El Japó planeja plantes solars flotants pel 2013

L'empresa energètica nipona West Holdings planeja construir l'any vinent fins a deu plantes solars flotants al Japó. Segons informa el diari econòmic Nikkei, les plantes es situarien en una reserva de Saitana i en un embassament d'Osaka i comptarien amb una capacitat combinada de fins a 20.000 kilowats. El govern del Japó, que ja va anunciar la seva intenció de tancar les centrals nuclears després de l'accident de Fukushima el març del 2011, es troba immers en la concreció d'un nou pla d?energia que vingui a substituir el 30% de l'electricitat del país que fins la data de l'accident proporcionaven les nuclears.
 -  - misfinanzas.com <br />  <br />
Autoria: misfinanzas.com
 

Grans plantes solars flotants

West Holdings projecta començar instal•lant las dues primeres plantes solars flotants al centre del país, en una reserva de Saitama i en un pantà de Osaka amb l'objectiu que comencin a operar l'any 2013. De moment, la planta de Saitana començaria a operar amb una capacitat de 1000 kilowats i la de Osaka amb 2000. Al mateix temps, l'empresa energètica busca l'espai concret per a instal•lar les grans plantes solars sobre l'aigua, un model que es beneficia d'oferir molta exposició solar i tenir una superficie estable.
Segons explica el diari econòmic Nikkei, per a la construcció de les plantes solars flotants West Holdings importarà tecnologia sudcoreana, de LS Industrial Systems, i s'assegurarà que tant el cablejat com les juntes i la resta de peces dels panels siguin resistents a l'aigua.
Les planxes de panels solars flotarien sobre l'aigua mitjançant un sistema de boies situades sota l'etructura, un sistema que fins ara només ha estat utilitzat al Japó amb finalitat experimental o per a promocionar la pròpia tecnologia.

Després de Fukushima
El país assiàtic es troba inmmers en la concreció d'un nou pla d'energia pel país, després que l'accident nuclear de Fukushima -el pitjor des de Txernòbil- posés en qüestió la seguretat de les centrals nuclears, de les que el Japó obtenia prop del 30% de la seva energia abans de la crisi.
Actualment, el Japó manté paralitzats 48 dels seus 50 reactors atòmics arran de l'accident nuclear de Fukushima, que va provocar pèrdues milionàries i manté encara més de 50.000 persones desplaçades.
Diverses empreses nipones, entre elles les filials japoneses d'IBM i Goldman Sachs, estudien contruir pel 2016 una de les majors plantes d'energia solar del país, amb una capacitat aproximada de 250.000 kilowats.

Gestamp Solar, una empresa espanyola que projecta invertir 900 milions d'euros en la construcció i instal•lació de plantes solars al Japó
Entre els projectes d'energies renovables que s'estan emprenent al país després de Fukushima, hi ha el de l'empresa espanyola Gestamp Solar, que planeja invertir prop de 900 milions d' euros en plantes i panels d' energia solar al Japó durant els propers tres anys. Per la seva entrada al Japó, Gestamp Solar, que té la seu central a Madrid, s'ha aliat amb la companyia nipona Kankyo Keiei Senryaku Soken amb la que ha acordat construir i operar instal•lacions fotovoltaiques a taulades amb una capacitat de 30 megawats. En aquest sentit, i segons va informar el conseller delegat de Gestamp Solar, Jorge Barredo, en roda de premsa a Tokio, en el marc d'aquesta aliança empresarial s'ha establert com a fita la generació de 300 megawats d'aquí a tres anys, combinant panels a teulades en un 70% de la producció energètica, i projectes fixats al terra, pel 30% restant. Per a la instal•lació de panels a teulades, Gestamp Solar està ja negociant amb supermercats i espais comercials susceptibles d'incorporar plaques solars al sostre.
Segons el dirari econòmic Nikkei, la construcció de les infraestructures de Gestamp Solar començarà abans de finalitzar el 2012 amb l'objectiu que la primera planta sigui operativa la primavera del 2013.

Article: MónSOStenible
Font: EFE

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Informació relacionada