Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 15 de juny del 2016

Els treballs de descontaminació del pantà de Flix en la seva fase final generen indignació al territori

El Govern català exigeix al ministeri garanties ambientals per la fase final de la descontaminació del pantà de Flix. El conseller Rull ha demanat a la ministra explicacions sobre la investigació de l'Audiència Nacional a l'empresa estatal Acuamed. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha sol·licitat una auditoria externa i el seguiment d'una comissió per validar el procediment de les obres. Des de Territori i Sostenibilitat també s'ha fet saber al Ministerio la intenció de recuperar la comissió d'experts i científics per garantir que les solucions que es prenguin a partir d'ara siguin correctes. A més, s'ha sol·licitat la recuperació de la comissió de seguiment on participaven els diferents actors del territori, per assegurar que es s'informa a tothom i què s'actua amb transparència.
La secretària de Medi Ambient, Marta Subirà, i el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Francesc Xavier Pallarès, s'han reunit amb consells comarcals, federacions de veïns i entitats ecologistes de les Terres de l'Ebre  per explicar les accions de la Generalitat sobre el procés de descontaminació del pantà de Flix. La trobada ha tingut lloc aquest dimarts 14 de juny.

La secretària ha exigit al secretari d'estat de Medi Ambient, Pablo Saavedra, una auditoria externa que validi el procés dels treballas que s'estan portant a terme al pantà."Des del Govern manifestem la nostra desconfiança vers el procediment dut a terme per Acuamed i exigim al Ministerio de Medio Ambiente que visiti el territori per donar explicacions sobre la situació actual i com s'està afrontant aquest tram final de les obres a Flix", ha remarcat Subirà, tot assegurant que s'estan estudiant possibles accions legals. El Govern també ha demanat al Ministerio que una entitat imparcial realitzi una analítica dels sediments per assegurar que la fase final de l'obra es pot realitzar amb totes les garanties ambientals.

Subirà ha posat en valor la demanda personal que ha fet el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, a la ministra de Medi Ambient, Isabel García Tejerina, perquè doni explicacions al territori, arran de la investigació de l'Audiència Nacional a l'empresa estatal Acuamed.

El delegat territorial del govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Frances Xavier Pallarès ha valorat positivament la reunió i ha tranquil·litzat la població assegurant que l'aigua del riu compleix tots els paràmetres, segons les analítiques que fan de manera compartida l'Agència Catalana de l'Aigua, el Consorci d'Aigües de Tarragona i la Confederació Hindrogràfica de l'Ebre.


Article: MónSOStenible
Font: DTS

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook