Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 28 de maig del 2019

El Festival Cinema Natura de Cervelló proposa tretze filmacions per aquesta segona edició

El medi ambient centra la programació de la segona edició del Festival Cinema Natura de Cervelló que se celebra d'aquest dimecres 29 de maig fins al 2 de juny, amb l'objectiu de difondre el respecte pel medi ambient des de qualsevol gènere cinematogràfic. D'entrada gratuita, el festival projectarà vuit curtmetratges seleccionats a concurs i cinc pel·lícules amb temàtica relacionada amb la natura i el medi ambient. A més s'atorgaran cinc premis: el del jurat, el del públic, al millor curtmetratge rodat a Cervelló, el millor rodat amb un dispositiu mòbil i un d'honorífic per a l'activista Greta Thunberg, per la seva feina de conscienciació als adolescents davant dels perills del canvi climàtic. El certamen compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.
 -  -  <br />  <br />  

El Centre Cívic l'Ateneu serà l'epicentre d'un festival que sota el lema "Tot el que pots somiar, tot el que cal despertar" té com a objectiu aprendre a cuidar i respectar el medi ambient i el patrimoni que ens envolta mitjançant el setè art i donant cabuda a qualsevol gènere: terror, drama, comèdia, fantasia o documentals.

Una de les novetats destacades d'aquest any és l'ampliació en la durada del Festival, que passa de 3 dies a 5. El Festival projectarà 8 curtmetratges seleccionats a concurs més 5 pel·lícules amb temàtica
relacionada amb la natura i el medi ambient. D'aquests curts sortiran dos premis, el que atorgui el mateix públic present al Festival i el que concedeixi el jurat. Precisament el jurat estarà format per la directora de cinema Sílvia Quer, el professor de cinema de l'Escola Massana, José Àngel Prieto, i el director del grup de teatre local la Calaixera, Salvador Duran. En aquesta edició s'incorporen dues categories noves: el millor curtmetratge rodat a Cervelló i el millor mòbil film gravat al municipi. El premi honorífic es concedeix a la jove sueca Greta Thunberg per la seva feina de conscienciació als joves sobre el canvi climàtic.

A més de les projeccions, en l'edició d'enguany s'han organitzat activitats paral·leles amb la col·laboració de diverses entitats del municipi, com una exposició de fotografia, una xerrada sobre energies alternatives i una caminada per visitar punts emblemàtics de la natura del territori. També s'ha comptat amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i de Catalunya Ràdio en la promoció del Festival.

La inauguració oficial del Festival serà divendres 31 de maig a les 18 hores i es clourà diumenge 2 de juny amb la gala de lliurament dels premis. L'entrada és gratuïta i oberta a tothom i podeu consultar els horaris als webs www.cinemanaturacervello.com i www.cervello.cat.
Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook