Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 1 d'agost del 2013

El Departament d'Agricultura impulsa el sector del cooperativisme agrari

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Josep Pere Colat, han signat avui una addenda que prorroga, un any més, la col·laboració entre ambdues entitats. D'aquesta manera, es dóna continuïtat al Pla marc de cooperatives. El conseller ha manifestat la voluntat del Govern d'activar al màxim el Pla marc del cooperativisme agrari conjuntament amb el sector "perquè esdevingui un instrument eficaç que permeti avançar en la millora i la modernització del sector".
Segons el conseller, a través d'aquest Pla es pretén modernitzar el cooperativisme, innovar en aquest àmbit, mitjançant la fusió i concentració d'esforços, i incrementar, així, el volum de les cooperatives per tal de garantir la competitivitat i avançar vers una major professionalitat del sector.

Pelegrí també ha afirmat que el moviment cooperatiu té una gran importància en el desenvolupament de Catalunya. Actualment, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, fundada l'any 1983, agrupa 231 cooperatives. Segons dades de l'Anuari socioeconòmic de 2013, les cooperatives agràries catalanes -que aglutinen 76.565 socis- han facturat 1.492 milions d'euros, que suposen un increment de l'11% amb relació a l'exercici anterior i malgrat l'escenari de crisi.
Article: MónSOStenible
Font: DAAM

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook