Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 20 d'abril del 2012

El Departament d'Agricultura eleva la quantia dels ajuts a la promoció i subministrament de fruites i hortalisses a les escoles

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha incrementat la quantia dels ajuts per a la promoció i el subministrament de fruites i hortalisses a l'alumnat de centres educatius dins el marc del pla de consum de fruita a les escoles del curs 2011/2012, convocats per l'Ordre AAM/259/2011, com va publicar ahir el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

L'aportació del Departament, amb naturalesa de crèdit anticipat, va a càrrec d'una partida pressupostària per al 2012, dotada amb un import màxim de 672.800 euros, que representa el 50% del finançament d'aquests ajuts; mentre la resta correspon al Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA). La Conferència Sectorial d'Agricultura i Desenvolupament Rural del passat 17 d'octubre de 2011 va aprovar la territorialització de fons per a la línia d'actuació Pla de consum de fruita a les escoles i es va preveure que part dels fons es podien destinar per atendre l'adquisició i distribució de fruita.

Així, atès que el pressupost inicial resulta insuficient per a atendre tots els centres educatius que han presentat correctament la sol·licitud de participació en el Pla de consum de fruita del curs 2011/2012, el Departament considera convenient fer l'actuació a tots els centres educatius que han presentat correctament la sol·licitud i, per tant, realitzar una ampliació de la dotació inicial establerta per tal d'adequar-la a les necessitats.

D'aquí que ara s'incrementi en 400.000 euros la quantia dels ajuts, que anteriorment era d'1.345.600 euros. Del total d'increment, 200.000 euros van a càrrec dels recursos territorialtzats del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i els altres 200.000 euros corresponen a l'aportació del FEAGA. Amb aquest increment, la dotació màxima dels ajuts per a la promoció i el subministrament de fruita a les escoles per al curs 2011/2012, regulats a l'Ordre AAM/259/2011, de 3 d'octubre, és de 1.745.600 euros.

5 al dia: web que promou entre els infants, d'una forma interactiva, dinàmica i didàctica, el consum d'un mínim de 5 racions diàries de fruites i hortalisses

En la línia de fomentar el consum de fruites i hortalisses a les escoles s'estrenava l'octubre del 2011 un nou web de la campanya infantil "5 al dia" (www.5aldia.es) que promou entre els infants, d'una forma interactiva, dinàmica i didàctica, el consum d'un mínim de 5 racions diàries de fruites i hortalisses com a base d'una dieta equilibrada, tal com recomana l'Organització Mundial de la Salut (OMS). D'entre els continguts didàctics del web destaca el joc de la piràmide alimentària, amb què els infants descobreixen, tot jugant, que la clau d'una dieta saludable és menjar de tot en la seva justa proporció. Un altre joc educatiu i divertit alhora és el de les famílies, gràcies al qual els nens descobreixen noves fruites i hortalisses i, a més, aprenen a classificar-les segons les seves característiques. Aquesta campanya està organitzada per Mercabarna i l'Associació Gremial de Majoristes de Fruites de Barcelona (AGEM) amb el suport de la Generalitat de Catalunya.


Article: MónSOStenible
Font: DAAM

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook