Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 21 d'agost del 2012

El corall vermell perilla a Catalunya

Ecologistes en Acció de Catalunya ha alertat que el coral vermell (Corallium rubrum) està en "estat crític" i reclamen a la Generalitat, que prengui mesures contundents per garantir la seva conservació i permetre la recuperació de l'espècie. Els ecologistes adverteixen que entre la pesca legal i il·legal l'espècie està arribant al límit de la seva viabilitat, i que tot i que no estigui en perill d'extinció a escala mundial, a Catalunya des de fa molts anys està en constant regressió. Per aquesta raó, demanen a la Generalitat una veda total de cinc anys que permeti la recuperació de l'espècie, la prohibició de comercialització de productes fets amb coral vermell i més vigilància en el mar i ports de desembarcament per combatre'n la pesca furtiva.
 -  - Juan Cuetos, Oceana <br />  <br />
Autoria: Juan Cuetos, Oceana
 
 

Una veda permetria la regeneració del corall

Per aquesta raó, demanen a la Generalitat una veda total de cinc anys que permeti la recuperació de l'espècie, la prohibició de comercialització de productes fets amb coral vermell i més vigilància en el mar i ports de desembarcament per combatre'n la pesca furtiva.

El creixement d'aquesta espècie és molt lent, de pocs mil·límetres a l'any, i exemplars de més un metro de longitud són molt antics, per la qual cosa la pesca d'una de talla inferior a la legal (set mil·límetres de diàmetre de la base) i amb un preu al mercat per sota al dels exemplars grans, evidencia que ja no es poden trobar corals de certa edat.

A més, demanen que no es renovin les deu llicències existents per a la pesca i l'enduriment de la normativa, de manera que pescar de manera il·legal sigui un delicte penal i no una infracció administrativa, a causa de l'impacte mediambiental que representa.

La pesca furtiva és la responsable de la destrucció del 60% de les poblacions de coral vermell de les Illes Medes, segons un estudi sobre l'evolució del coral entre el 1992 i el 2005 en diferents comunitats publicat el novembre de l'any passat pel Departament d'Ecologia de la Universitat de Barcelona.

Article: MónSOStenible
Font: Europa Press

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook