Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 25 de juliol del 2017

El carril bici que uneix la Zona Franca amb el centre de Barcelona comença a funcionar

Es tracta d'un tram de 500 metres que permet als vianants i als ciclistes superar de forma segura les barreres viàries que suposen la Ronda Litoral i l'accés al Port de Barcelona, que fins ara eren infranquejables. Les amplades del carril bici varien entre els 2,2 metres i els 2,4 metres. L'espai destinat a vorera, per al vianant, està entre els 1,8 i els 4,9 metres. Per tal de facilitar la circulació segura de persones amb discapacitat visual, el carril bici i la vorera es troben separats per un paviment guia que diferencia l'espai del carril bici i l'espai destinat al vianant. En aquest carril, s'ha afegit una segregació física de formigó.
 -  -  <br />  <br />  

Per facilitar i prioritzar l'ús de les bicicletes i dels vianants, l' encreuament regulat amb semàfors més proper al carrer A compta amb un sistema automàtic de detecció de bicicletes al paviment i un polsador per a vianants. El nou carril se suma al conjunt de carrils bici que s'estan impulsant tant des de l'Ajuntament de Barcelona com des de l'Àrea Metropolitana.

Per la banda muntanya, el carril bici continuarà per pg. de la Zona Franca i c/Motors, on hi ha previst construir nous carrils bici. Per la banda mar, segueix pel carrer A, on hi ha un carril bici afectat per les obres del metro.

L'obra ha suposat una inversió total de 878.064,87 euros (amb IVA), un 16% del qual ha estat a càrrec de l'AMB i la resta a càrrec de l'Ajuntament de Barcelona. A aquest pressupost cal afegir-hi el cost de la semaforització d'aquest àmbit, per garantir la màxima seguretat.

El polígon industrial de la Zona Franca es va desenvolupar durant la dècada dels 60 però amb la construcció de la Ronda Litoral, a partir dels 80, va quedar físicament separat de la part més cèntrica de la ciutat, essent molt difícil accedir a peu o en bicicleta fins aquest espai. Es tracta d'un dels polígons industrials més grans del sud d'Europa, amb més de 250 empreses. L'any 2005, el 67% dels treballadors del polígon es desplaçaven en cotxe per anar a la feina, el 16% en bus, i el 14% en transport privat facilitat per l'empresa. 

Acte inaugural
La inauguració del nou carril bici ha tingut lloc dimarts, 25 de juliol, i hi ha participat la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal i el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, que han inaugurat el tram que connecta el passeig de la Zona Franca (des del carrer Motors) amb el carrer A, i que suposa un gran pas per a la mobilitat no motoritzada de Barcelona i l'àrea metropolitana i un nou avenç per a millorar a les connexions metropolitanes d'aquest mitjà de transport.

Aposta per la infraestructura ciclista
El Govern municipal treballa per garantir el compliment dels objectius del Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2013-2018 de potenciar els desplaçaments a peu, en bici i en transport públic i, en aquest sentit, en el foment de l'ús de la bicicleta a la ciutat com a mitjà de transport sostenible i eficient.

En el marc de l'estratègia de la bici, l'Ajuntament continua desplegant actuacions per ampliar la xarxa de carrils i els itineraris ciclistes, amb la voluntat que la ciutat disposi d'una infraestructura coherent, connexa i completa que configuri un autèntic servei més per a la ciutat i, cobreixi tot el territori de manera homogènia. Des del principi de mandat la xifra de km de carrils bici a Barcelona ha augmentat en un 21% i el Govern municipal continua treballant per impulsar els 308 km que s'ha fixat com a objectiu.

Aquest 2017, el Govern municipal ha licitat un total de 62,5 km de carrils bici que inclouen un total de 30 noves actuacions. Es tracta de la xifra més alta de quilòmetres de carrils bici licitats en un mateix any. Els nous carrils s'iniciaran aquest any i es preveu que els darrers finalitzin el primer trimestre del 2018.

Les noves actuacions tenen per objectiu oferir al ciclista una circulació més segura per la calçada, generant infraestructura ciclable en aquells emplaçaments que actualment no compten amb carrils bici específics i eliminant, alhora, alguns trams de carrils bici en vorera. El nou carril bici que avui s'inaugura se suma al paquet d'actuacions previstes que tenen com a objectiu millorar la connexió amb els municipis metropolitans i que inclouen també:
• Carril bici d'Esplugues
• Carril bici de l'avinguda Albert Bastardas i el carrer de Torre Melina, que milloraran l'enllaç amb l'Hospitalet del Llobregat
• Connexió amb Santa Coloma a través del carril de l'avinguda de Rio de Janeiro i el passeig de Santa Coloma.
• Carril bici del final de la Diagonal amb Eduard Maristany, que facilita l'enllaç amb Sant Adrià.

La construcció de carrils bici permet reordenar l'espai viari i guanyar també nous aparcaments per a bicicletes i motos en calçada, alliberant espai a les voreres pels vianants.

Primera convocatòria de subvenció de l'AMB
Aquest carril que avui s'inaugura forma part de la primera convocatòria de subvenció de l'AMB per construir carrils bici i millorar la connectivitat metropolitana. Aquesta primera convocatòria va tenir un pressupost de 2 milions d'euros entre el 2016 i el 2017, i contemplava la construcció de 24 projectes de carrils bici en 17 municipis metropolitans, que ajudaran a millorar la connectivitat de les vies pedalables a l'àrea metropolitana de Barcelona. Tots aquests projectes, que suposen 26,7 km de nous carrils bicis, són el punt de partida de la xarxa Bicivia, la xarxa pedalable metropolitana que connectarà, de manera directa i segura, tota la metròpolis. La segona convocatòria de subvencions per executar carrils bici metropolitans es troba en l'actualitat oberta fins al 30 de setembre de 2017.

Article: MónSOStenible
Font: AMB

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook