Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 22 d'abril del 2020

El canvi climàtic és el problema ambiental que més preocupa i serà tan important com ho és ara el Covid-19, segons un 71% de la població mundial

El 22 d'abril se celebra a diferents països del món el Dia de la Terra, una data per recordar als governs, empreses i ciutadania la importància de tenir cura del planeta Terra en el que vivim. Coincidint amb aquest dia, l'empresa d'investigació i mercats d'opinió Ipsos ha elaborat una enquesta que posa de manifest tant les inquietuds com les percepcions que te la ciutadania cap als problemes mediambientals. En aquest sentit, el canvi climàtic se situa, amb un 37%, com el problema ambiental que més preocupa a la ciutadania a nivell mundial, essent el Japó, amb un 54%, el país més preocupat i Rússia, amb un 13%, el menys, amb només un 13% dels seus ciutadans que consideren aquest com el problema mediambiental de caràcter més urgent. L'enquesta, que es va realitzar entre el 21 de febrer i el 6 de març a 29 països del món, es va actualitzar entre el 16 i el 19 d'abril, en plena pandèmia pel coronavirus. Potser per això, a la pregunta de si creuen que, a llarg termini, el canvi climàtic serà un problema tant seriós com ho és avui el Covid-19, un 71% de la població mundial enquestada va respondre afirmativament.
 -  -  <br />  <br />

A nivell global, els tres problemes mediambientals considerats com els més importants són el canvi climàtic (37%), la contaminació de l'aire (33%) i la quantitat de residus que generem diàriament (32%)


A Espanya, el canvi climàtic també ocupa la primera posició (39%), però no obstant això els espanyols es mostren més preocupats per la generació de residus (36%) que per la qualitat de l'aire que respiren diàriament (33%). De fet, El canvi climàtic se situa com el problema que més preocupa als ciutadans a nivell mundial amb un 37% sent Japó (54%) el país més preocupat a l'respecte i Rússia el que menys, amb només un 13% dels seus ciutadans considerant aquest com el problema mediambiental de caràcter més urgent El 68% de la població global exigeix ??als seus governs que desenvolupin polítiques per pal·liar els efectes derivats de l'canvi climàtic. A Espanya, el 74% dels ciutadans considera que si el govern no actua ja, els estarà fallant. 

Un 71% de la població mundial creu que a llarg termini, el canvi climàtic serà un problema tant greu com ho és avui el Covid-19

Segons el 73% dels espanyols a llarg termini el canvi climàtic es convertirà en un problema tan greu com ho és avui la crisi de l'coronavirus. Així ho veuen també altres països europeus com França (76%), Itàlia (72%), Alemanya (69%) i el Regne Unit (66%). Xina (87%) és el país que més recolza aquesta afirmació ocupant el primer lloc de el rànquing i EUA el que menys (59%) ocupant l'últim lloc.

La consciència mediambiental millorarà notablement un cop superada aquesta crisi sanitària, fent que un 83% dels espanyols es mostrin més interessats en comprar productes més sans i respectuosos amb el medi ambient. Un assumpte que també serà de vital importància per a França (83%) i Itàlia (85%), però sobretot per a la Xina amb un 91%

L'actual crisi sanitària en la qual tots ens trobem immersos comportarà si canvis socials, culturals i econòmics que també afectaran les percepcions dels ciutadans sobre els problemes mediambientals. En concret, un 51% dels espanyols, en línia amb la mitjana global, considera que després d'aquesta pandèmia la societat es mostrarà més conscienciada i activista amb els problemes relacionats amb el canvi climàtic, sent Índia el país més d'acord amb aquesta afirmació ( 77%) i Alemanya el més en desacord (36%).

A més, per al 62% dels espanyols és de vital importància que el pla de recuperació econòmica que es dugui a terme després de la crisi de l'Covid-19 inclogui accions en què també es tingui en compte el canvi climàtic. Així mateix, el 48% es mostra en desacord sobre l'opció de centrar-se de ple en la recuperació econòmica si això significa prendre algunes mesures que repercuteixin de manera negativa en el medi ambient. A l'extrem oposat, trobem a països com l'Índia, Rússia, Austràlia, EUA i Regne Unit que primen la recuperació econòmica encara que per això hagin d'implementar mesures que comportin un impacte negatiu en el medi ambient.

Hàbits respectuosos amb el medi ambient
Entre els hàbits que els espanyols estan disposats a fer per contribuir a reduir el seu propi impacte sobre el medi ambiental, trobem en primer lloc que el 65% dels espanyols està disposat a evitar els productes que tinguin molt embalatge, amb la intenció de reduir així la quantitat de residus generats. Espanya ocupa la tercera posició a nivell mundial darrere de la Xina (71%) i Corea del Sud (80%)
En segon lloc, 6 de cada 10 espanyols estaria disposat a evitar la compra de nous productes a favor de reutilitzar el que ja té o comprar productes de segona mà. Ocupant de nou el tercer lloc en el rànquing mundial, darrere de Malàisia (66%) i Corea del Sud (70%).

Estalviar energia a casa, seria el següent hàbit que el 56% dels espanyols estaria disposat a canviar per ser més responsables amb el medi ambient. Seguit de l'estalvi d'aigua a la llar (55%); caminar, anar en bicicleta o fer servir el transport públic en lloc de conduir un cotxe o una moto (53%); gairebé la meitat dels espanyols (49%) mostra una bona disposició a l'hora de reciclar a casa; menjar menys carn (47%); no volar (46%) i consumir menys làctics (33%), serien altres dels hàbits que modificarien.

L'estudi es va realitzar entre el 21 de febrer i el 6 de març de 2020, i es va actualitzat entre el 16 i el 19 d'abril, en plena pandèmia 
Aquestes són les conclusions d'un estudi d'Ipsos en la seva plataforma en línia Global Advisor realitzat entre el 21 de febrer i el 6 de març de 2020, i actualitzat entre el 16 i el 19 d'abril, a 29 països: Alemanya, Aràbia Saudita, Argentina, Austràlia, Bèlgica, Brasil, Canadà, Xina, Xile , Colòmbia, Corea del Sud, Espanya, Estats Units d'Amèrica, França, Gran Bretanya, Hongria, Índia, Itàlia, Japó, Malàisia, Mèxic, Nova Zelanda, Països Baixos, Perú, Polònia, Rússia, Sud-àfrica, Suècia i Turquia.

Per als resultats de l'enquesta, es va entrevistar a una mostra a 20.590 adults de 18 a 74 anys d'edat en els Estats Units, Sud-àfrica, Nova Zelanda, Turquia i el Canadà, i de 16 a 74 anys d'edat en els altres països. La mostra per país és de més de 1000 persones amb l'excepció de l'Aràbia Saudita, Argentina, Bèlgica, Xile, Colòmbia, Corea del Sud, Hongria, Malàisia, Mèxic, Països Baixos, Perú, Polònia, Rússia, Sud-àfrica, Suècia i Turquia, on cada seva mostra és de més de 500 persones. La precisió dels sondejos en línia de Ipsos es calcula utilitzant un interval de credibilitat amb una mostra de 1.000 de precisió de +/- 3,1 punts percentuals i per a una mostra de 500 de +/- 4,5 punts percentuals.

17 dels 29 països estudiats en línia generen mostres representatives a nivell nacional en els seus països (Alemanya, Argentina, Austràlia, Bèlgica, Canadà, Corea de Sud, Espanya, Estats Units, França, Gran Bretanya, Hongria, Itàlia, Japó, Nova Zelanda, països Baixos, Polònia i Suècia). Aràbia Saudita, Brasil, Xina, Xile, Colòmbia, Índia, Malàisia, Mèxic, Perú, Rússia, Sud-àfrica i Turquia produeixen una mostra nacional més urbana i educada, i amb ingressos més alts que els seus conciutadans. Ens referim a aquests enquestats com "Ciutadans de classe superior". No són representatius a nivell nacional del seu país.

La ponderació es fa servir per equilibrar la demografia i assegurar que la composició de la mostra reflecteixi la totalitat de la població adulta segons les dades més recents de el cens de país, i per proporcionar resultats destinats a apropar l'univers de la mostra.

Sobre Ipsos
Fundada a França el 1975, Ipsos és la tercera companyia d'investigació de mercats i d'opinió més gran de món. Està present en 90 països i compta amb més de 18.000 empleats. Amb més de 40 anys d'història, la companyia compta amb professionals de la investigació, analistes i científics que han desenvolupat un expertise únic en múltiples àrees d'especialitat que proporcionen insights poderosos sobre accions, opinions i motivacions dels ciutadans, consumidors, pacients, clients o audiències dels mitjans de comunicació. IPSOS dóna servei a més de 5.000 clients en tot el món amb 75 solucions de negoci.


 

Article: MónSOStenible
Font: Ipson

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

Un 71% de la població mundial creu que a llarg termini, el canvi climàtic serà un problema tant greu com ho és avui el Covid-19  Segons el 73% dels espanyols a llarg termini el canvi climàtic es convertirà en un problema tan greu com ho és avui la crisi de l'coronavirus. Així ho veuen també altres països europeus com França (76%), Itàlia (72%), Alemanya (69%) i el Regne Unit (66%). Xina (87%) és el país que més recolza aquesta afirmació ocupant el primer lloc de el rànquing i EUA el que menys (59%) ocupant l'últim lloc. Un 71% de la població mundial creu que a llarg termini, el canvi climàtic serà un problema tant greu com ho és avui el Covid-19 Segons el 73% dels espanyols a llarg termini el canvi climàtic es convertirà en un problema tan greu com ho és avui la crisi de l'coronavirus. Així ho veuen també altres països europeus com França (76%), Itàlia (72%), Alemanya (69%) i el Regne Unit (66%). Xina (87%) és el país que més recolza aquesta afirmació ocupant el primer lloc de el rànquing i EUA el que menys (59%) ocupant l'últim lloc. L'actual crisi sanitària en la qual tots ens trobem immersos comportarà si canvis socials, culturals i econòmics que també afectaran les percepcions dels ciutadans sobre els problemes mediambientals. En concret, un 51% dels espanyols, en línia amb la mitjana global, considera que després d'aquesta pandèmia la societat es mostrarà més conscienciada i activista amb els problemes relacionats amb el canvi climàtic, sent Índia el país més d'acord amb aquesta afirmació ( 77%) i Alemanya el més en desacord (36%) L'actual crisi sanitària en la qual tots ens trobem immersos comportarà si canvis socials, culturals i econòmics que també afectaran les percepcions dels ciutadans sobre els problemes mediambientals. En concret, un 51% dels espanyols, en línia amb la mitjana global, considera que després d'aquesta pandèmia la societat es mostrarà més conscienciada i activista amb els problemes relacionats amb el canvi climàtic, sent Índia el país més d'acord amb aquesta afirmació ( 77%) i Alemanya el més en desacord (36%)

Informació relacionada

Dissabte, 24 d'octubre del 2020
La temperatura mitjana global podria augmentar 1'5ºC per sobre els nivells preindustrials en 5 anys segons l'Organització Meteorologica Mundial
Dimecres, 30 de setembre del 2020
Les noves projeccions climàtiques a Catalunya apunten un escenari molt més càlid, amb un augment de fins a 3 graus en els propers 30 anys
Divendres, 18 de setembre del 2020
Nova edició dels Premis Torres & Earth en reconeixement a la lluita contra el canvi climàtic
Dimarts, 1 de setembre del 2020
Alerta científica sobre la necessitat d'un canvi urgent per mitigar el canvi climàtic, que ja és aquí, i evitar l'escalfament global més enllà d'1,5º
Dijous, 7 de maig del 2020
El govern subvenciona ens locals per al desenvolupament d'actuacions de mitigació i d'adaptació al canvi climàtic
Dijous, 23 de gener del 2020
Jornada de reflexió DAVANT DEL REPTE CLIMÀTIC, MOVIMENT JUVENIL I EDUCACIÓ AMBIENTAL -Sala-Espai Francesca Bonnemaison- BARCELONA
Dilluns, 28 d'octubre del 2019
Eines i serveis per fer front a l'emergència climàtica, desenvolupats en el marc d'un projecte coordinat per la UPC, es presenten a Europa
Dilluns, 12 d'agost del 2019
La Cimera sobre l'Acció Climàtica de Nova York i la Setmana del Clima coincidirà amb la convocatòria de mobilitzacions mundials pel clima
Dissabte, 10 d'agost del 2019
La sobrepesca i el canvi climàtic augmenten els nivells de mercuri en el peix