Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 12 de juny del 2017

El canal Segarra-Garrigues és una oportunitat per a la producció d'aliments, la sostenibilitat del territori i la cohesió social del país

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, acompanyada del director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, així com del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Ferran de Noguera, ha presidit, aquest matí, la presentació i signatura de l'Acord de cooperació vertical entre Borges Agricultural & Industrial Nuts (BAIN) i la Cooperativa d'Artesa de Segre per al cultiu de festucs al canal Segarra-Garrigues i en altres regadius de Lleida.
 -  - Acuaes <br />  <br />
Autoria: Acuaes
 


La consellera ha subratllat que "l'acord signat avui és un exemple de cooperació per a aprofitar oportunitats i generar futur en el nostre territori, amb estratègies que permeten tirar endavant i consolidar projectes i inversions". Per a Serret, "el canal Segarra-Garrigues és, i volem que continuï sent, una oportunitat per a garantir producció d'aliments, sostenibilitat ambiental del territori, i cohesió social del país".

"El Segarra-Garrigues és un motor de desenvolupament socioeconòmic", ha destacat la consellera, "perquè a partir de la diversificació dels conreus i amb la necessària innovació tecnològica, i en les maneres de treballar i de relacionar tots els operadors de la cadena, genera la confiança per a arrelar persones i explotacions al territori i garantir rendes dignes i relleu generacional".

La consellera ha volgut destacar que "en el projecte de país pel qual treballem apostem clarament per una política alimentària basada en la producció local d'aliments i en la gestió sostenible del medi".

L'acord signat avui s'emmarca dins del conveni de col·laboració entre el Grup Borges i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) per tal de promocionar el regadiu i l'activitat agroindustrial de la zona del canal Segarra-Garrigues. Amb aquest acord s'assoleix una fita important en el Projecte Pistatxo, que s'expandeix als més de 500 socis de la Cooperativa d'Artesa de Segre ubicats en les comarques de la Noguera, el Pallars Jussà, la Segarra i l'Alt Urgell.
Article: MónSOStenible
Font: DARP

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Informació relacionada