Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 20 de juliol del 2012

El biòleg nord-americà Daniel Simberloff guanya el Premi Ramon Margalef d'aquest any

El jurat del Premi Ramon Margalef ha decidit guardonar enguany el professor nord-americà Daniel Simberloff "per les seves contribucions a l'observació i anàlisi teòrica de l'estructura i dinàmica de les comunitats ecològiques i per l'aplicació d'aquests estudis a la biologia de la conservació". Aquest any 2012 s'han presentat 27 candidatures a través d'institucions universitàries, escoles superiors, centres de recerca, acadèmies científiques o amb branques científiques, persones guardonades amb aquest premi en convocatòries anteriors, les que han estat membres del jurat i les que tenen un reconegut prestigi en l'àmbit de la ecologia.
Simberloff és considerat un dels científics més importants en l'estudi d'espècies invasores i el seu impacte en la pèrdua de diversitat
Daniel Simberloff (Wilson Borough, Pennsilvània, 1942) és doctor en Biologia per la Universitat de Harvard (1968) i va treballar amb Edward O. Wilson en l'avaluació de la teoria de biogeografia de les illes. Ecòleg iconoclasta, és considerat un dels científics més importants en l'estudi d'espècies invasores i el seu impacte en la pèrdua de diversitat.

La seva feina ha ajudat a comprendre el món en què vivim i de quina manera en podem tenir cura. El Premi Ramon Margalef d'Ecologia el va crear l'any 2004 la Generalitat de Catalunya per reconèixer aquelles persones d'arreu del món que s'han distingit de manera excepcional en el conreu de la ciència ecològica. El guardó honora la memòria del professor Ramon Margalef (Barcelona, 1919-2004), que va dur a terme una tasca científica i intel·lectual de primera magnitud en el camp de l'ecologia moderna, fins al punt de ser-ne considerat un dels màxims exponents mundials.

Els guanyadors del Premi Ramon Margalef d'Ecologia han estat fins avui Paul K. Dayton (2005), John H. Lawton (2006), Harold A. Mooney (2007), Daniel Pauly (2008), Paul R. Ehrlich (2009), Simon A. Levin (2010) i Juan Carlos Castilla (2011).

La convocatòria d'aquest any 2012s'ha estès des del 20 de desembre de 2011 al17 de maig de 2012 (Resolució PRE/2905/2011, de 14 de desembre, DOGC núm. 6028) i hi han concorregut 27 candidatures.

El president de la Generalitat, Molt Hble. SenyorArtur Mas, lliurarà el Premi Ramon Margalef d'Ecologia 2012al Professor Daniel Simberloffen el transcurs d'una cerimònia al Palau de la Generalitat, a Barcelona, el dilluns 29 d'octubre, a dos quarts de vuit del vespre.


 

Article: MónSOStenible
Font: DTS

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook