Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 27 d'octubre del 2020

BforPlanet, el saló mundial dedicat a la sostenibilitat celebra una segona trobada virtual

Després que la crisi sanitària suposés la suspensió del Saló BforPlanet que s'havia de celebrar el maig passat a Fira Barcelona i que aquest passat mes de juliol es celebrés la primera Trobada BforPlanet Live adreçada sobretot a Llatinoamèrica, aquest dimecres 28 d'octubre es celebra lal 'II Trobada BForPlanet-Live' la temàtica de la qual girarà entorn de com les empreses amb un nivell de compromís mediambiental i social, i amb un 'propòsit' corporatiu han afrontat i superat millor les adversitats de la crisi Covid-19, tant des del punt de vista d'empresaris com de treballadors. A causa de la pandèmia i al no poder celebrar-se presencialment el que havia de ser la primera edició de BForPlanet el maig del 2020, va néixer BForPlanet-Live una plataforma digital per donar continuïtat al projecte a través d'espais virtuals de diàlegs, conferències, entrevistes, notícies d'actualitat, Bloc d'opinió, etc.
Amb voluntat de postular-se com un gran esdeveniment mundial per a la sostenibilitat, BforPlanet, es va presentar amb tota solemnitat el 30 de gener del 2020 al Palau de la Música de Barcelona, en un acte presidit per membres dels govern català i espanyol, i representants de l'ajuntament de Barcelona i de Fira Barcelona. El Saló dedicat a la sostenibilitat s'havia de celebrar el passat mes de maig, però que va quedar suspès a causa de la Covid-19. La previsió és que el Saló es celebri presencialment el maig del 2021 -  -  <br />  <br /> Amb voluntat de postular-se com un gran esdeveniment mundial per a la sostenibilitat, BforPlanet, es va presentar amb tota solemnitat el 30 de gener del 2020 al Palau de la Música de Barcelona, en un acte presidit per membres dels govern català i espanyol, i representants de l'ajuntament de Barcelona i de Fira Barcelona. El Saló dedicat a la sostenibilitat s'havia de celebrar el passat mes de maig, però que va quedar suspès a causa de la Covid-19. La previsió és que el Saló es celebri presencialment el maig del 2021

Durant la trobada de BforPlanet Live es debatrà sobre les següents qüestions:

• L'emergència sanitària i climàtica actual, continuarà amenaçant l'estabilitat política, social i econòmica, de manera que el compromís de tots amb l'Agenda 2030 és essencial.
• Les companyies tenen l'oportunitat de reflexionar i redefinir el seu lloc al món i respondre davant la societat des de l'empatia, el propòsit i la creació de valor compartit.
• El futur de el sector empresarial passa per gestionar d'una manera excel·lent la seva reputació i marca, el seu propòsit corporatiu i la confiança en els seus consumidors i la societat en general.
• Les empreses han d'aportar valor ètic, social, mediambiental i econòmic en la seva comunitat d'interès i en tot el seu entorn.
• La capacitat d'adaptació, de tecnificació i de respostes àgils per part de les empreses, seran la nova normalitat.

BForPlanet  va nèixer amb el propòsit de promoure diferents espais de diàleg, co-creació i exposició de solucions i respostes als reptes plantejats per les Nacions Unides en la seva Agenda 2030 i com una xarxa en què s'afavoreixi la creació d'aliances entre actors que accelerin el procés 

L'emergència de la COVID-19 representa una oportunitat única per accelerar la transició cap a una societat més sostenible, i fer-ho a un ritme que hauria estat impensable fa tan sols uns mesos enrere. A causa de la pandèmia i al no poder celebrar-se presencialment el que havia de ser la primera edició de BForPlanet (maig 2020), neix BForPlanet-Live una plataforma digital per donar continuïtat a el projecte a través d'espais virtuals de diàlegs, conferències, entrevistes, notícies d'actualitat, Bloc d'opinió, etc.

Per a l'any 2020 s'han planificat dues trobades virtuals, la promoció d'un Manifest, la divulgació de notícies i articles d'opinió rellevants, i la creació d'oportunitats per avançar en les metes de BForPlanet. Tot això com a antesala de l'esdeveniment presencial projectat per als dies 25, 26 i 27 de maig de 2021 a Fira de Barcelona.

BForPlanet, és un espai multidisciplinari i multidimensional, concebut com a nou fòrum de reflexió i debat que contribueixi a accelerar la creació d'un nou paradigma internacional, il·lusionant, motivador i integrador, capaç de vertebrar un nou marc de relació que afavoreixi el desenvolupament sostenible, sota l'esperit dels ODS i la mirada posada en l'Agenda 2030. Un espai que afavoreixi l'impuls d'una renovada cultura sostenible i amb propòsit, en què els mercats i els negocis es posin a el servei de la societat.

La crisi de la COVID-19 ha suposat un punt d'inflexió crucial, en un moment extraordinàriament complex: l'inici de l'última dècada en què hem d'actuar sobre el canvi climàtic. No hi haurà millor moment que aquest, per abordar les causes profundes dels desequilibris mundials, i per fer front a la imminent crisi social, econòmica i ambiental, entesa, si és possible, com l'oportunitat per fer i relacionar-nos d'una forma diferent, compromesa i més respectuosa.


Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook