Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 4 d'abril del 2012

Ecovidrio recicla 65.700 envasos de vidre a la Fira Alimentaria. La recollida suposa un augment del 32% respecte l'edició anterior

Ecovidrio, associació sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre en els contenidors de tot Espanya, ha reciclat 65.700 envasos de vidre, l'equivalent a uns 21.900 quilograms de vidre, al Saló Internacional d'Alimentació i Begudes Alimentaria 2012, que s'ha celebrat recentment a Barcelona. Aquesta dada, que significa un augment del 32% de vidre recollit respecte l'edició anterior, suposa una mitjana de recollida diària de 16.425 envasos de vidre, que equival a 5.475 quilograms de residus d'envasos de vidre. La recollida de vidre ha augmentat un 32% respecte a l'edició anterior

Com a novetat aquest any, la recollida es va realitzar mitjançant cubs amb rodes de 120 litres de capacitat per emmagatzemar i transportar els residus d'envasos de vidre fins als 9 contenidors instal · lats a la Fira, que en aquesta ocasió van correspondre al model VACRI, caracteritzats per disposar de una boca ampla i un sistema d'elevació hidràulica que facilita el buidat del cub amb els residus d'envasos de vidre, i que s'utilitzen habitualment en les campanyes que Ecovidrio dirigeix al sector hostaler. La introducció d'aquest nou sistema de recollida a Alimentaria ha contribuït a millorar els resultats de recollida de vidre de la passada edició en què es van reciclar 49.800 ampolles, l'equivalent a 16.600 quilograms de vidre, el que ha suposat un increment d'un 32% en la recollida dels envasos pel que fa a l'edició anterior.

Aquesta ha estat la setena convocatòria consecutiva d'Alimentaria en la qual Ecovidrio ha desenvolupat una campanya de recollida i reciclatge de tots els envasos de vidre consumits a la fira. Per això, en aquesta edició, Ecovidrio ha comptat amb quatre patrulles de reciclat, compostes per un total de vuit informadors mediambientals, encarregats de recollir el vidre generat en els salons de Expobebidas, Intervin i Autonomies.

Ecovidrio va comptar a més en aquesta edició amb un estand informatiu al saló Intervin, on visitants i expositors podien sol · licitar informació sobre el servei de recollida d 'Ecovidrio, el procés del reciclatge de vidre o el mateix funcionament d'aquest sistema integrat de gestió.

Alimentaria és un dels salons d'Alimentació i Begudes més importants del món. Així ho reconeixen els principals operadors internacionals de la indústria, el comerç i la distribució alimentaris. Un esdeveniment de referència on els factors d'èxit són la màxima especialització de la seva oferta, la innovació i una infatigable vocació exterior. Procedents de 75 països, gairebé 4.000 empreses -1.300 internacionals-, líders en la fabricació i distribució d'aliments acudeixen a Barcelona a la trobada dels més de 140.000 compradors internacionals que visiten el saló, que enguany ha celebrat la seva 19ena edició entre el 26 i 29 de març de 2012. Alimentaria (Fira de Barcelona, Recinte Gran Via) ocupa una àrea d'exposició i activitats de 94.622 m2 distribuïda en 15 salons diferenciats que optimitzen la visita i el negoci dels professionals.

Ecovidrio
Ecovidrio és una associació sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre en els contenidors de tot Espanya. Ecovidrio s'encarrega de gestionar la recollida selectiva d'envasos de vidre mitjançant la instal · lació de contenidors per facilitar la col · laboració ciutadana i garantint el seu reciclat. A més, realitza campanyes de sensibilització ciutadana i promou la prevenció estimulant la reducció del volum dels residus que es generen.

El 100% del vidre dipositat als contenidors es recicla i és usat per fabricar nous envasos de vidre, aconseguint nombrosos beneficis mediambientals.

Article: MónSOStenible
Font: Ecovidrio

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook