Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 15 de novembre del 2017

Donar una nova vida als residus és la millor manera de reduir-los

El Dia temàtic de la prevenció de residus dóna, aquest dissabte 18 de novembre, el tret de sortida a tota una setmana d'activitats, tallers i trobades al voltant dels residus i de la necessitat de reduir-los. La Setmana Europea de la prevenció de residus s'allargarà fins el 26 de novembre i enguany porta per lema "Donem-li una nova vida", sota la idea que la reutilització és la millor manera de reduir. Per això, al llarg d'aquests dies, els Consorcis de Residus de Catalunya han organitzat tallers de reciclatge per aprendre a donar nous usos als residus.
A Catalunya, s'organitzen més de 200 campanyes i accions de prevenció de residus, d'entre les quals destaquen la Campanya ‘Em comprometo' que insta la ciutadania a no malbaratar, sinó a reciclar i compostar per contribuir a la reducció de la massa de residus que ofega el planeta; o la Campanya CoCo, Consumidor Conscient, que organitza tallers de restauració de mobles o material elèctric amb el suport de l'Associació Solidanca; o el Drap Art al Posidonia Blue Festival. El dia 18 de novembre comença la Setmana Europea per a la prevenció de residus, amb la celebració del dia temàtic sobre la problemàtica dels residus. Sota el lema ‘'Donem-li una nova vida'' es pretén promoure estratègies i accions per allargar la vida dels productes a través de la reutilització o la reparació, en mercats d'intercanvi o de segona mà, així com diversos tallers pràctics.

Del 18 al 26 de novembre els Estats europeus obren espais de diàleg, debat i sensibilització pràctica per a la reducció de residus i la necessitat d'un futur sostenible per al nostre planeta. Durant la Setmana Europea per la Prevenció de residus, diverses entitats i institucions públiques organitzen campanyes i activitats per conscienciar a la població sobre la urgència climàtica i la responsabilitat de cada un de nosaltres per generar menys residus i fomentar la reutilització i reciclatge dels mateixos.

Així doncs, durant la Setmana Europea per la Prevenció de Residus es duran a terme també diferents xerrades sobre compostatge, conferències, exposicions, concursos i jocs didàctics per conscienciar la població a fomentar la creació d'una comunitat social activa en la reducció de residus i un estil de vida més sostenible amb el Medi Ambient.

Els eixos temàtics de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus giraran entorn a la Prevenció en origen, la Reutilització i Preparació per a la reutilització, el Foment del Reciclatge i l'operació de neteja a Europa ‘European Clean-Up Day'. Amb tot, el punt fort de la Setmana és l'entrega del Premi Europeu de Prevenció de Residus. El premi, que es divideix en sis categories, fa un reconeixement a l'esforç per part de l'Administració publica, les Empreses, les Associacions, l'Entitat Educativa, els Ciutadans i d'Altres, que treballen per fer viable la minimització de residus.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una bona oportunitat per posar en valor les iniciatives sostenibles existents i ser crítics per iniciar-ne de noves a llarg termini per minimitzar la producció exponencial de residus. A més, és un escenari idoni per donar a conèixer projectes i entitats compromesos amb el Medi Ambient, i visibilitzar-los en aquest esdeveniment que comprèn la participació de 43 regions de la Unió Europea.

 

Article: MónSOStenible
Font: ACR

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook