Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 23 d'agost del 2011

Denúncies per infraccions en pesca recreativa

Els inspectors de pesca del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i efectius de la Guàrdia Civil de Portbou, en servei conjunt amb el vaixell d'inspecció pesquera que el Departament té a la demarcació de Girona, van estendre cinc actes de denúncia la nit del 19 d'agost. Els fets denunciats, ocorreguts entre l'Escala i Torroella de Montgrí, han estat la pesca recreativa des d'embarcació amb l'ajut de llum artificial, així com la pesca sense llicència, ja sigui amb canya o amb fusell de pesca submarina. El peix comissat es va dur a una entitat benèfica de Figueres. La pesca des d'embarcació amb llum artificial, la pesca submarina nocturna, i la manca de llicència per a desenvolupar aquestes activitats són les infraccions més habituals dins de l'àmbit de la pesca recreativa.
Inspectors de pesca i afers marítims de la Generalitat de Catalunya decomissen 78 nanses per a pop roquer calades en època de veda davant el litoral d'Altafulla En el marc de la lluita contra la pesca il·legal, inspectors de pesca i afers marítims de la Generalitat de Catalunya  també van decomissar, divendres 12 d'agost, 78 nanses calades per pescar pop roquer (Octopus vulgaris) davant de les costes d'Altafulla. L'actuació es va realitzar perquè aquest ormeig està vedat per a la captura del pop roquer al litoral tarragoní durant els mesos de juny, juliol i agost, d'acord amb la normativa que es va consensuar l'any 2002 entre la Generalitat de Catalunya i el sector professional d'aquest tipus de marisqueig.

Les nanses són uns aparells trampa de forma rectangular, amb un forat circular d'entrada amb punxes, disposats de manera que quan els pops hi entren, atrets per l'esquer, no poden sortir perquè aquestes els ho impedeixen.

Queixes sectorials sobre l'incompliment de la veda van motivar que els inspectors de pesca i afers marítims de la demarcació de Tarragona, a bord de l'embarcació oficial d'inspecció de pesca de la Generalitat "Xot", iniciessin a la zona la recerca de vaixells que practicaven aquest tipus de marisqueig vedat.

Finalment, es va localitzar una línea de nanses en què no hi constava la identificació del vaixell en les boies de senyalització. En virar-les i atès el gran nombre d'ormejos que hi contenia, 78, es va sol·licitar el suport de la patrullera ‘Francolí' del Servei Marítim de la Guàrdia Civil de Torredembarra, que és una embarcació finançada per l'Estat per a tasques de vigilància pesquera. Amb el seu ajut, es va poder retirar per complet l'art, el qual ha estat confiscat en les dependències del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural al port de Tarragona.

El bon estat de frescor de l'esquer emprat, format per restes de peix, indica que les nanses feia poc temps que estaven calades. No obstant això, ja havia capturat 10 exemplars de pop roquer, els quals van poder ser alliberats de nou al mar.

Aquestes actuacions de control continuaran per tal de garantir la conservació dels recursos pesquers i marisquers com a millor estratègia per a afavorir als pescadors i mariscadors responsables.
Article: MónSOStenible
Font: DARPAMN

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook