Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 25 d'abril del 2020

Decréixer o desaparèixer, justícia climàtica, cuidem la Terra...són alguns dels lemes de l'acció global pel clima que ha tingut lloc aquest divendres 24 d'abril

Amb la convicció que cada crisi és diferent i i ha de ser tractada com a tal, les organitzacions convocants d'aquesta Acció Global pel Clima són conscients que no és moment d'interferir en la lluita contra la pandèmia ni de treure recursos per aquesta lluita i, per això, aquesta convocatòria impulsada pel col·lectiu Fridays for Future, Extinction Rebellion i Alianza por el Clima i secundadda per centenar d'organitzación ecologistes a tot el món sota el marc de «Global Strike for Climate», situa el seu centre en les façanes i les xarxes socials i crida a la reflexió i a establir les bases per a actuacions futures, més concretes i contundents.
 -  -  <br />  <br />   -  -  <br />  <br />  

Entitats ecologistes organitzades al voltant de les plataformes Fridays for Future, 2020 Rebelión por el Clima i Alianza por el Clima van convocar a la ciutadania a una manifestació pel clima aquest divendres a a partir de les 22h mitjançant la projecció d'ombres i sons des dels balcons 

L'objectiu d'aquesta acció, en la que hi han particfipat milers de persones des de diferents llocs ha estat reivindicar un canvi que posi en el centre el medi ambient i a les persones i tingui en compte criteris de justícia social i climàtica. Les accions global pel clima, que van començar el 22 d'abril amb el Dia de la Terra, es p`retenen allargar fins el 27 de setembre, data en què es preveu una vaga global pel clima de forma presencial i al carrer.  En un manifest conjunt, les organitzacions apunten que la sortida de la crisi sanitària s?ha de realitzar de manera justa i sostenible.

La crisi climàtica continua sent una realitat i, malgrat estar formalment declarada des de moltes institucions, segueix sense ser reconeguda com a tal per alguns dirigents, que opten per desoir les indicacions científiques a través d'una inacció culpable

«La humanitat s'enfronta a una emergència climàtica sense precedents en la qual també és necessari actuar amb la responsabilitat de protegir la vida en primer lloc. L'escalfament global és conseqüència directa del model de producció i consum que arrisca la supervivència com a espècie, en basar-se en l'explotació il·limitada dels recursos naturals, impactant de manera injusta en les poblacions més pobres i vulnerables», assenyalen les organitzacions en el manifest.

Aquesta defensa de la supervivència ha de portar als governs a assumir l'estat d'emergència climàtica i, per tant, prendre mesures ambicioses i dràstiques. Actuar amb contundència avui enfront de l'emergència climàtica evitarà els pitjors impactes ambientals i socials en el futur.

Per això, les organitzacions proposen sortir de l'immobilisme actual i transformar l'activitat econòmica d'una manera climàtica i socialment justa. En el Manifest,pel Clima d'aquest any apunten les actuacions que s'haurien de dur a terme tenint en compte dos principis bàsics: Des del punt de vista climàtic, enfrontar una reducció dràstica de les emissions netes de gasos d'efecte d'hivernacle, en línia amb les indicacions científiques i aconseguint la neutralitat el més aviat possible. I des del punt de vista social, consideració absolutament prioritària de les persones i dels col·lectius vulnerables, garantint per a ells unes condicions de vida dignes.

 -  -  <br />  <br />

Article: MónSOStenible
Font: FFF

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook