Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 4 de maig del 2017

Debat sobre l'economia verda a la primera edició de l'Innovate4Climate

Una cinquentena d'experts internacionals debatran sobre els principals reptes econòmics i mesures financeres necessàries per lluitar contra el canvi climàtic, en la primera edició del Innovate4Climate, que es celebrarà del 22 al 25 de maig al Palau de Congressos de Barcelona. Líders governamentals, empresarials i financers aprofundiran sobre com la col·laboració público-privada pot contribuir a augmentar la necessària inversió climàtica, en una cimera que inclourà també tallers, exposició i esdeveniments paral·lels.
Els CEOs de Banc Mundial, Solar Impulse, Nespresso,i Bloomberg són alguns dels principals ponents

Com poden col·laborar el sector privat i el públic per promoure l'economia sostenible? Quins són els marcs de regulació necessaris per estimular la inversió climàtica dels països ?, En quin estat es troben les NDC, els compromisos per reduir emissions adquirits pels països? Quin paper pot jugar el Blockchain i les noves tecnologies? Aquestes són algunes de les preguntes que durant quatre dies, i en més de 50 activitats, entre panells, conferències, debats, tallers i taules rodones s'abordaran en el marc del Innovate4Climate, esdeveniment organitzat per Fira de Barcelona i el Banc Mundial, amb el suport de la IETA (l'Associació Internacional de Comerç d'Emissions, en les seves sigles en anglès) i Climate Action.

El congrés serà la part troncal del Innovate4Climate on personalitats com Kristalina Georgieva, CEO del Banc Mundial; Jean-Marc Duvoisin, CEO de Nespresso; Michael Liebreich, fundador i director de Bloomberg New Energy Finance; o Bertrand Piccard, CEO de Solar Impulse, dialogaran sobre com fomentar la inversió privada en la nova economia verda.

En relació al paper que tindrà el capital privat en la nova era post Acords de París, parlarà el CEO de Nespresso, Jean-Marc Duvoisin, en una de les sessions del Innovate4Climate. Duvoisin participarà en el panell que mostrarà models innovadors per a la inversió intel•ligent en mercats emergents, així com noves tipologies de finançament climàtic que ajudin a incrementar la inversió privada.

Per la seva banda, Michael Liebreich, fundador i director de Bloomberg New Energy Finance, participarà en dues ponències on sector públic i sector privat debatran sobre com transformar els sistemes de transport tradicionals en mitjans respectuosos amb el medi ambient.

Mentrestant, Kristalina Georgieva, directora gerent del Banc Mundial, focalitzarà la seva ponència en la necessitat de fomentar la col•laboració publicoprivada per accelerar l'acció climàtica, construint economies sostenibles i resistents; finançant l'adaptació climàtica; incorporant les polítiques climàtiques en tots els plans de desenvolupament locals i nacionals.

Altres dels ponents són Alex Tapscott, conseller delegat de Northwest Passage Ventures i expert en Blockchain que parlarà de com la tecnologia que hi ha darrere del Bitcoin pot canviar la manera de fer negocis a escala mundial o Michael Schneider, mànager de Carbon Offset Development a la IATA, que se centrarà sobre com reduir la contaminació generada pel sector aeronàutic, tenint en compte que ara per ara el trànsit aeri emet el 1,3% del total de gasos d'efecte hivernacle del món, amb la previsió que arribi el 5% l'any 2050. Igualment, destaquen com speakers Jay Koh, director de Ligthsmith Group, el primer fons d'inversió sostenible; o Siguin Kindney, fundador i director de Climate Bond Initiative, l'organització sense ànim de lucre dedicada a la inversió en bons verds.

Un elenc de speakers que es completa amb la participació de representants d'empreses tan prestigioses com Bank of America Merrill Lynch, Moody's, Mahindra & Mahindra, Russian Carbon Fund, Qantas Airways o South Pole Group, entre d'altres. I també de destacats membres dels governs d'Espanya, Alemanya, Xina, Noruega, Senegal, Ontario.

Una trentena de workshops i side events
A part del congrés, l'Innovate4Climate comptarà amb un variat programa d'esdeveniments paral•lels i tallers sobre temàtiques com els mercats de carboni, el desenvolupament de resistència climàtica o les polítiques de creixement verd. En aquests, s'abordaran els principals reptes i oportunitats que presenten Xina, Amèrica o Àfrica, les principals innovacions en mobilitat o construcció sostenible, així com els millors models de col•laboració públicoprivada, entre molts altres continguts.

A la part congressual i als esdeveniments paral•lels del Innovate4Climate se li unirà una zona expositiva i de networking, on sector públic i privat podran fer els primers contactes que generin futures oportunitats de negoci. Es preveu la participació de 35 empreses, entre les quals destaquen Itaipu Binacional, Gas Natural, Baker McKenzie, Fundació laCaixa, Zaluvida, Banc Europeu d'Inversions, o el Banc Mundial.

Dins el Marketplace, hi haurà un espai de Pitch Hub on els expositors podran presentar els seus productes, solucions i iniciatives sostenibles. També hi haurà una Digital Media Zone, espai interactiu per als visitants i congressistes del saló, estudiants i representants d'empreses del sector privat per intercanviar, debatre i aprofundir temàtiques desenvolupades durant el congrés.
Article: MónSOStenible
Font: Fira Barcelona

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook